~ Belen ~

Kön: Hanhund
Född: 9 december 2020
Väntat sedan: Augusti 2021
Ras: Podenco
Mankhöjd: 40 cm
Vikt: 8 kg
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn::Ja
Organisation: Grupo de Protección Animal de Rute
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Rara och kärleksfulla lilla Belen,

Jaktsäsongen har härmed börjat och därmed också övergivningen av Podencos. Vi presenterar Belen, en väldigt ung, praktiskt taget valp, liten och kärleksfull podd-kille. Han upphittades längst en motorväg, förvirrad och rädd. Kanske att han lyckades rymma – eller att han inte var intresserad av att jaga och slängdes ut. Men tur i oturen lyckades han nu hamna i tryggheter hos sheltret och har nu ett helt liv framför sig att se fram emot.

Belen är väldigt nyinkommen men han är otroligt fin, social och kärleksfull. Han är snäll mot barn och funkar hur fint som helst ihop med andra hundar oavsett storlek eller kön. Han är ju praktiskt taget fortfarande en liten valp – och är så lekfull och nyfiken som en ska vara.

Belen passar dig som vill ha en yngre, anpassningsbar hund att upptäcka livets alla äventyr tillsammans med! Podencos är generellt sett väldigt kärleksfulla och mysiga hundar som inte kräver allt för mycket – de kan ha en viss jaktinstinkt men oftast är de övergivna på grund av att den är för svag för en jägares ögon. Belen verkar vara en medelaktiv, undergiven och rar hund, som vill springa någon gång i veckan och få aktiveras dagligen med långpromenader och andra hjärnaktiviteter med mjuka metoder. För att sedan mysa och bara gosa hela kvällarna! Med åtanke att Belen är en valp, och därmed har den envisa och samtidigt underbara energi och envishet som tillhör.

Är du det hem Belen söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!

När Belen precis hade kommit till sheltret den 21/8