~ Domingo ~

Domingo är en stor hund i litet format som behöver en hundvan ledare.  Det här energiknippet behöver guidas och ledas rätt och framförallt behöver han hjälp att göra av med sin överskottsenergi på rätt saker.

Domingo är go och kärleksfull och kommer att blomma ut om han får rätt förutsättningar. 

Domingo finns att besöka utanför Kalmar.

Kontaktperson

ann

Adoptionsavgift

6900 SEK

Kön

Hanhund

Född

maj 2019

Ras

Blandras

Mankhöjd

46 cm

Vikt

9 kg

Fungerar med katt

nej

Fungerar med hund

nej

Fungerar med barn

nej

Kommer från

el refugio de Leo

Om Domingo

Uppdatering 2022-07-10:

Domingo är en stor hund i litet format som behöver en hundvan ägare som förstår hundtypens behov. Med en del energisk förföljande jakthund i genetiken så är hans kropp och knopp anpassad till att jaga med stor uthållighet och explosivitet. Man behöver förstå att hundar som är så välprogrammerade sen födseln, men inte får utlopp för något liknade, kan bli mycket uppfinningsrika. Det andra kallar “problem” är egentligen en “lösning”. Smarta hundar ger inte bara upp tanken på att få vara sig själv och den de är födda till att vara, med sina individuella behov, utan förstår att av stor respekt för sin personlighet, så får man hitta andra initiativrika sätt att få utlopp för starka behov. Det är därför “träning” av problem inte alltid är lösningen, utan t.ex. berikning och aktivering. Hjälper man dem hitta – andra – sätt att få utlopp för sina medfödda behov, så brukar de “problematiska” lösningarna som hunden tvingats uppfinna själv, att minska.

Domingo är en hund med mycket humor som ser till att livet med honom aldrig är tråkigt. Han är liten och går att leda ur situationer som han inte ännu behärskar, men allt handlar inte om träning. Om han får utlopp för sina rörelsebehov och spännande aktiviteter emellanåt, så minskar uppbyggd frustration och energi i kroppen, vilket hjälper honom att hantera andra utmaningar i livet mer harmoniskt.

Och ack så go och kärleksfull! Han kan ha ett visst resursförsvar mot andra hundar när det gäller t.ex. matsituationer och noggrannhet kring sitt revir, vilket såklart hade krävt lite management om han bott med hundar. Däremot kan han bli vän med hundar i andra sammanhang, om de har god kemi och respektfull kommunikation och introduceras rätt.

Uppdatering 2022-07-06:

Domingo älskar att gå långa skogspromenader och att bli klappad. Han reagerar på bilar ungefär hälften av gångerna, så det har minskat avsevärt men det här är något som hans nya familj får räkna med att jobba med och/eller stå ut med.

Han är en kul hund, men behöver en uppgift i livet. Ju mer han får göra sig av med energi och känslor, desto bättre hanterar han allt annat. I skogen ser jag till att han får springa, leka och söka så mycket han vill så är han mer harmonisk sen.

Domingo gillar inte stökiga hundar men hälsar de lugnt går det bra.

Uppdatering från jourhemmet:

Domingo adopterades till Sverige men behöver hitta ett nytt hem. Domingo är en otroligt fin kille, med mycket glädje och energi! Det här är en kille som behöver mycket uppfostran, lära sig “vett och etikett” och ha en hundvan person på andra sidan kopplet. Han är liten och lätt att korrigera, vilket är bra då han lätt blir överspelt och kan skälla och vakta mot andra hundar.

Domingo har mycket energi och behöver få jobba! Många av hans olater kommer försvinna med rätt guidning, aktivering och en hundvan person som kan lära honom det viktiga med av- och påknapp. Han är en liten studsboll med spring i bena och behöver hjärngympa!

Information från sheltret:

Denna lilla kille hittades vandrandes ensam längst en högtrafikerad motorväg. Det tog flera insatser med många volontärer för att tillslut kunna fånga in honom då han flydde från alla och var svår att komma nära. Han var i väldigt dåligt skick när han kom in till hundhemmet, utsvulten och sliten. Men efter bara några dagar i sheltret började han blomstra och hans personlighet tittade fram snabbt.

Är du det hem Domingo söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.