~ Molly ~

Molly kom till Sverige i september 2020. Nu har hennes älskade matte fått hälsoproblem och kan inte ge Molly det liv hon förtjänar.

Vi söker ett nytt föralltidhem till Molly där hon kan fortsätta utvecklas och blomstra.

Molly finns att besöka i Göteborgsområdet.

Kontaktperson

lizzie

Adoptionsavgift

5500 SEK

Kön

tik

Född

2019

Ras

Podenco-mix

Mankhöjd

42 cm

Vikt

16 kg

Fungerar med katt

nej

Fungerar med hund

små

Fungerar med barn

äldre barn

Kommer från

Triple A (sverige september 2020)

Om Molly

När Molly först kom till Sverige var hon ängslig och osäker, speciellt om man var för snabb i sina handrörelser. Första tiden kretsade Mollys liv kring att äta och sova och ta långa promenader med sin nya människa. Med massor av tålamod, kärlek och mjuk massage fick hon den tid hon behövde för att kunna slappna av.

Förändringen har kommit successivt och hon kan fortfarande bli lite skeptisk om man närmar sig för snabbt, men nu är hon en helt annan hund.

Molly är bra med människor, har inga problem med barn. Hon är vänlig och tillgiven mot sina närmsta men fortfarande lite reserverad mot män. Hon är avvaktande men ändå nyfiken på nya människor och vill ta det i sin egen takt. Däremot mår hon fortfarande inte bra i stora folksamlingar.

Molly kan ha en del separationsproblematik som yttrar sig i att hon ylar. Hennes nya familj skulle behöva ensamträna med Molly.

Molly är rumsren och hon går fint i kopplet. Hon älskar att åka bil och sitta och titta ut. Molly har en hel del jaktinstinkt och behöver tränas i inkallning innan hon kan gå lös. Hon gillar inte katter.

Molly går bra med andra hundar så länge de är i hennes egen storlek eller mindre. Stora hundar gör henne osäker.

Molly är en mysig hund. Hon behöver främst lugn och ro till att vänja sig vid ett nytt hem, hennes nya familj behöver vara tålmodig och inte stressa.

Vi tror att Molly skulle trivas i en familj med större barn,  gärna i ett hus med trädgård där hon har sin egen plats i solen!

Är du det hem Molly söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.