Hundhemmen

FBM – Foundation Benjamin Mehnert – är en stiftelse som driver ett hundhem utanför Sevilla i Spanien. FBM grundades 2008 av Gisela Mehnert. Organisationen döptes efter hennes älskade hund Benjamin.

FBM är en estetiskt tilltalande anläggning och det händer att besökare säger;  ”så fint som ni har det så behöver ni väl ingen hjälp”. Men livet som hund kan vara oerhört grymt i Spanien och bakom den här fina fasaden finns en hemsk verklighet av många övergivna hundar, ofta skadade och i behov av vård när de omhändertas.

FBM är stort. Det består av byggnader av olika sorter; veterinärkliniken som också är öppen för allmänheten, rehabiliteringsutrymmen, katthus, hundhotell, personalbostäder, föreläsningssal, rum för volontärer, stora rasthagar och så naturligtvis alla hägn och rum för hundarna.

FBM begränsar inte sitt arbete till att enbart rädda hundar och förmedla dem för adoption. I verksamheten ingår även föreläsningar och utbildningar, bl a för att lära den framtida generationen och göra den medvetna om problemet med alla övergivna hundar.

Man arrangerar också olika aktiviteter och jippon för att på alla sätt samla in pengar till hundhemmets driftskostnader. För närvarande finns ca 600 hundar på hundhemmet och det börjar bli överfullt så man har fått bygga till. Varje frisk hund kostar ca 1100 sek per månad. Är den sjuk eller skadad skjuter utgifterna iväg högt.

FBM samarbetar med flera olika organisationer i Europa och i USA.

Chefsveterinär Rocio (vänster) med två ur sitt team, Sylvia och Alberto.