♂ Optimus Oso

~ Optimus Oso ~

Optimus Oso är en riktig bamsing. Stor och stark men med ett hjärta av guld. Han har inte hamnat rätt här i livet och nu söker vi med ljus och lykta efter en familj som passar den här killen och som kan visa honom rätt här i världen. 

Optimus Oso behöver träna på hundmöten. Med rätt förutsättningar kan han bli en fantastisk gårdshund på landet.

Oso finns att besöka i Grythyttan.

Kontaktperson

Ann

Adoptionsavgift

5500 SEK

Kön

Hanhund

Född

Nov 2020

Ras

mastin-mix

Mankhöjd

70 cm

Vikt

35-40 kg

Fungerar med katt

no

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

la manada de oscar

Om Optimus Oso

Uppdatering:

Optimus Oso är en härlig hund. Lugn när han är hemma, nöjd med det som livet bjuder på.

Oso är en stor och stark hund som dessvärre har hamnat fel i hundmöten tidigare i livet, därför tror vi att han behöver komma till någon som är hundvan och som kan  “börja om från början” med hans träning, med ett tydligt säkerhetstänk. Får han rätt introduktion är han världens snällaste nallebjörn och han har bott tillsammans med både katter och hundar tidigare. Det är mötena som blir påfrestande. En gård på landet med andra hundar vore drömmen. 

Information från sheltret:

Berättelsen om Optimus Oso är alldeles för vanlig när det gäller spanska hundar; En familj med gård och mark samlar på sig flera hundar som de låter ströva fritt utan någon som helst vård och tillsyn. Oso var ofta ute på strövtåg och folk hade sett honom vandra runt på landsbygden i veckor och hörde av sig till sheltret. Han var i dåligt skick när han räddades, väldigt mager och väldigt hungrig och törstig.

Några dagar senare blev vi kontaktade av en kvinna som sa att hon ägde Oso. Då volontärerna förklarade att man som hundägare enligt lag måste förse sina hundar med microchip och att de måste vaccineras sa hon sig inte vilja ha hunden längre, inte om det skulle kosta pengar att äga hund!

Optimus Oso söker en ansvarsfull familj som älskar honom och ser honom som en del av familjen. Han är väldigt tillgiven och lekfull, han kommer överens med andra hundar och han är väldigt glad och rolig.

Optimus Oso är en riktig nallebjörn!

Är du det hem Optimus Oso söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.