Rubio

Rubio RESERVERAD

Kön: Hane
Född: Januari 2017
Inkom till hundhemmet: Februari 2021
Mankhöjd:
Vikt: 20 kg
Ras: Pointer
Bakgrund: Utplockad från Perreran
Fungerar med katt: Ja
Fungerar med barn: Ja
Organisation: el Refugio de Leo
Adoptionsavgift: 6900 sek


Rubio var en jakthund som bodde med flera andra hundar i en slags hydda gjord av tre dörrar, som ett campingtält, alla hundarna trängdes på 8 m2 trots att de befann sig på ett 1000 m2 avokadofält. På grund av den rådande situationen i världen så kunde inte Rubio längre jaga, och de lämnades i sin hydda/inhägnad i hemska förhållanden med avföring överallt. När hundhemmet kom till räddning tillsammans med ägarens son försökte Rubio fly i panik över ett två meter högt stängsel.

Rubio är fungerar bra med andra hundar och katter, samt även barn. Han bor just i ett fosterhem för att lära sig leva i en hemmiljö, de berättar att han är en otroligt snäll kille men kan vara en aning lättskrämd och blyg med nya människor han inte känner. Han går fint i koppel.

Han är en mjuk och lite försiktig medelstor hund som behöver förståelse och tålamod för att lära sig att bo i ett hem och träffa nya snälla människor som han kan lära sig att lita på.


Uppdatering från El Refugio de Leo (4 april -21):

Rubio och hans öron ❤

Rubio letar fortfarande efter sin föralltidfamilj. Han är en aktiv hund, kärleksfull och väldigt lekfull! Han kommer alltid med en boll och vill att du ska kasta den, långt! Han kan vara lite blyg i början, men ack så godhjärtad och snäll. Det finns inget finare än att titta på hans vackra ögon.