Turco

Turco HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: juni 2014
Mankhöjd: 55 cm
Vikt: 30,1 kg
Ras: pitbull
Bakgrund: omplacering
Organisation: NOA
Adoptionsavgift: 4900 sek

Turco  föddes i en kull, som inte var planerad. Han är vacker hund och han adopterades ganska omgående. Tyvärr har familjens livssituation ändrats p g a sjukdom så Turco söker nu ett nytt hem.

Turco  är tillgiven, vänlig och kelig och alltid beredd på att ge dig en stor puss. Han är en frisk och ståtlig hund  som älskar aktivitet. Turco  kommer i allmänhet bra överens med andra hundar, men kan i vissa fall bli något dominant mot andra hanhundar och småhundar. Denna attityd kan tränas med rätta metoder men kräver en kunnig hundägare. För övrigt är han en balanserad hund.

I den familj Turco bodde var det si och så med inlärning, de lät hunden bestämma. Turco söker därför en erfaren flockledare som guidar hunden till ”vett och etikett” med mjuka metoder. Turco är en social och mottaglig hund för att lära sig och med kärlek och konsekvens kommer man långt med sin hund.

Foton 23 sept-20

Turco hos veterinären. Han är helt lugn trots flera hundar i väntrummet. OBS munkorgen; det är lag på att ha den på stora hundar i Spanien när man vistas på allmänna platser (på några av bilderna har munkorgen tagits av för att få bra bilder men det är alltså olagligt) . Turco har den inte på sig för att han ska bita.

Foton aug -20

Turcos ”plats i flocken” i gamla hemmet; kedjehund.