Jota

Jota

Kön: hane
Född: 15 augusti 2015
Inkom till hundhemmet: 12 mars 2021
Mankhöjd: 55 cm
Vikt: 36 kg
Ras: Schäfer
Bakgrund: Inlämnad av ägaren
Fungerar med katt: Ja
Fungerar med barn: Ja
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 5900 SEK
☆ Snart senior samt har mild höftledsdysplasi

 


Träffa vackra och tålmodige Jota! En underbart go medelålders herre på 5 år som inkom till sheltret då han förra ägare insjuknade så pass att han inte längre kunde ta hand om Jota. Allt han ville var att Jota skulle få det bra.

Jota är en otroligt mysig och fin hund. Han går bra ihop med andra hundar, åtminstone små hundar så vi tror inte det skulle vara några problem med andra hundar heller – han är så vänskaplig av sig. Han går även bra ihop med katter. Han är en stor och kramgo björn, väldigt tillgiven med människor och älskar att få uppmärksamhet.

Just nu bor Jota i jourhem och väntar ivrigt på att någon ska vilja ta sig an honom trots hans ålder – och ge honom det fantastiska liv han önskar och är värd efter att ha blivit bortlämnad av sin förra ägare. Vi tror Jota skulle passa in i de flesta situationer då han är så rar och mjuk. Är du den fina familj Jota letar efter?


Jota har lindrig höftledsdysplasi (ungefär en C-höft) men detta påverkar dock inte hans livskvalité. Röntgenbilder finns.

Detta är något som är väldigt vanligt på större raser. Särskilt hundar som dessutom levt ett hårdare liv, då det givetvis sliter på kroppen. Vissa raser, såsom tibetansk mastiff, schäfer och golden retrievers, är mer benägna att utveckla höftledsdysplasi och ligger ofta i riskzonen.

En hund med mild till måttlig HD kan leva ett helt normalt liv. Det viktigaste att känna till som ägare är att kontrollera hundens vikt och kost. Regelbunden, måttlig motion varje dag, övervikt kan avsevärt påverka drabbade leder. Hunden behöver fortsätta röra på sig normalt så musklerna i lår och rygg byggs upp samt att lederna används kontinuerligt. Vissa använder även tillskott med Glukosaminer som kan bibehålla god ledrörelse. Det finns ingenting som botar en höftledsdysplasi men detta hjälper hunden att bibehålla en god livskvalité.


Elsa

Elsa

Kön: Tik
Född: Juni 2020
Inkom till hundhemmet:
Mankhöjd: 67 cm (växer)
Vikt: 19 kg
Ras: Blandras (mastiff)
Bakgrund: Upphittad på gatan
Fungerar med katt: Ja
Fungerar med barn: Ja
Organisation: El Refugio De Leo
Adoptionsavgift: 6900 SEK


Säg hej till busiga och glada Elsa!

Elsas historia är en kort men upprepande sådan; Hon hittades och plockades upp på gatan, springandes vid några vägar genom Sierra de Churriana.

Hon är en otroligt trygg, tillgiven och kärleksfull tjej som helhjärtat älskar allt och alla. Även barn är hon så snäll och försiktig med trots sitt busiga valphumör. Hon fungerar fint ihop med alla sorters hundar i alla möjliga former och storlekar – hon är till och med bra med höns och förmodligen alla möjliga gårdsdjur. Hon är otroligt smart, hon sover på dagen och är vaken om nätterna för att kunna hålla koll på gården på natten. Hon är duktig att gå i koppel och är trygg med att ha fart och rörelse omkring sig.

Elsa är bara 10 månader gammal och har de typiska karaktäristiska dragen av en mastiff, samt valp. Hon är en klassisk gårdshund som är väldigt självständig av sig trots sin unga ålder, men hon vill inte bo i en stad. Elsa skulle passa dig, med eller utan barn, som bor ute på landet där Elsa kan få springa lös en gård och bara njuta av livet. Du bör ha förståelse över att Elsa är en valp och behöver all den mjuka uppfostran som tillkommer, samt tålamod och energi. Hon är otroligt snäll och rar, men kommer bli en stor hund när hon växt klart och det är viktigt hon får en mjuk och trygg uppväxt för att kunna utvecklas till den fantastiska hund hon kommer bli. Med en kärleksfull familj, många vänner och nya äventyr i livet! Hon bor gärna med en hundkompis eller flera, men det är inget krav.


Klicka på rutan nedan för att starta några filmklipp på Elsa:

Charo

Charo

Kön: Tik
Född: 21 mars 2019
Inkom till hundhemmet: April 2021
Mankhöjd: 57 cm
Vikt: 19 kg
Ras: Podenco
Bakgrund: Övergiven tillsammans med Blanca
Fungerar med katt: Okänt, kan testas
Fungerar med barn: Ja
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 6900 SEK


Säg hej till Charo! Charo är en otroligt fin kanelfärgad Podenco-tik med vita tecken på bröstet och vitt på tassarna. Hon är ungefär bara tre år gammal.

Historian bakom Blanca och Charo, är en upprepande sorglig sådan. De hade blivit övergivna av sin familj, och sedan omhändertagna av en annan som inte långt därefter inte hade tid för dem båda och lämnade in dem på sheltret. Båda tjejerna är otroligt sällskapliga, kärleksfulla och vänliga. De flyttar gärna tillsammans, men det är inget måste. Viktigast är att de hamnar i ett hem omgivna av kärlek och trygghet.


Klicka på rutan nedan för att starta några filmklipp:

Blanca

Blanca

Kön: Tik
Född: 9 mars 2017
Inkom till hundhemmet: April 2021
Mankhöjd: 65 cm
Vikt: 27 kg
Ras: Blandras (Labrador/Mastin español)
Bakgrund: Övergiven tillsammans med Charo
Fungerar med katt: Okänt, kan testas
Fungerar med barn: Ja
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 6900 SEK


Säg hej till Blanca! Blanca är en underbar tjej som vi misstänker är en blandras mellan labrador och spansk mastiff, och har därmed ett underbart mjukt lynne. Hon är namngiven av hundhemmet efter sin vita vackra päls.

Historian bakom Blanca och Charo, är en upprepande sorglig sådan. De hade blivit övergivna av sin familj, och sedan omhändertagna av en annan som inte långt därefter inte hade tid för dem båda och lämnade in dem på sheltret. Båda tjejerna är otroligt sällskapliga, kärleksfulla och vänliga. De flyttar gärna tillsammans, men det är inget måste. Viktigast är att de hamnar i ett hem omgivna av kärlek och trygghet.


Klicka på rutan nedan för att starta några filmklipp på Blanca:

Fadderhunden Gypsy

Vi vill ge Gypsy ett nytt namn – följ oss på facebook och instagram där vi snart kommer hålla en namntävling!

Det här är Gypsy. I två år har hon levt på ett rescue i Spanien, där hon fortfarande befinner sig. Hon får mat, vatten och hennes kennel rengörs men hon har inget att leva för. Hon är ensam och rädd, så rädd att ingen kan komma i närheten av henne och börjar bli apatisk av depression. Rescuet kallar henne för ’en untouchable’ och avråder möjliga adoptörer. Om ingen gör något kommer hon sitta där resten av livet tills hon dör av brustet hjärta, i ensamhet och isolering.

Vi vill ge henne chansen att rehabiliteras hos en professionell hundpsykolog så att hon kan få chansen att leva ett bra liv, hos en egen familj och få möjligheten att ta igen missad tid. Vill du vara med och hjälpa Gypsy?

Vi behöver er mer än någonsin. För att få Gypsy ur sheltret med alla tester som behövs, vill de ha 230 euro. Vi har sedan hittat en fantastisk professionell hundpsykolog som kan tänka sig ta an henne på heltid, och ge henne all den omsorg, kärlek och träning hon behöver för att se om hon kan rehabiliteras. Han har gått med på ett reducerat pris för oss på 200 euro i månaden. Vi tycker att Gypsy är värd den här chansen i livet efter allt hon varit med om – vill du vara med att finansiera hennes rehabilitering?

Ge henne en chans att få vara lycklig och trygg igen! Klicka här för att bli fadder.


På samma rescue som Gypsy finns också Mayla och Talula, två Schnauzer-mixsystrar. De är 4 år och har bott där sedan dem var valpar. Då ingen har haft någon tid för dem har dem vuxit upp och blivit ”untuchable” dem också. Vi hoppas på att kunna hjälpa även dem framöver men valde att börja med Gypsy då hennes sitution är värre.

Låt mig få berätta en saga för dig, sagan om Gypsy, Mayla och Talula.

Tre missförstådda och bortglömda hundar som aldrig fick chansen:

Det var en tidig morgon i juni, innan solen riktigt orkat upp. Sju svarta, små raggiga knyten föddes på en bakgård, i dammet under en gammal skrotbil. Veckorna där var dem lyckligaste i deras liv. Där fanns mamma, stor och trygg, alltid vakandes över dem och alla syskonen att kivas med och buskarna där dem lekte kurragömma. En kväll kom Människan, han som brukade ställa ut mat åt dem och stoppade ner alla syskonen i en stor korg. Mamma hoppade oroligt omkring, gläfste och försökte hindra Människan men det hjälpte inte, hon föstes undan och Människan gick iväg med valpkorgen. Grinden stängdes bakom dem. Mamma ylade. Korgen skakade och krängde, dem åkte i en bil. Länge. Några av syskonen blev åksjuka och kräktes. Äntligen stannade bilen och dem bars ut i den friska nattluften. Människan ställde av
dem i diket, gick sedan tillbaka till bilen och körde därifrån. Förvirringen och rädslan var total. Var befann dem sig? Var fanns mamma? Vad skulle dem ta sig till? Buller och ett plötsligt vinddrag. De tryckte sig platt in till marken när en bil passerade. En bit längre in från vägen fanns ett buskage, buskar var ändå något bekant, valparna skyndade dit. Mayla, Talula och deras fem syskon var övergivna. Bortkastade. Bara 8 veckor gamla hade dem lämnats för att klara sig, eller inte klara sig, själva.

Samtidigt, på en annan plats, vaknade Gypsy och hennes mamma. Magarna kurrade av hunger och det var dags att ge sig ut för att leta mat bland soporna. Några syskon hade hon inte. Inte längre. De hade dött en efter en. Några av sjukdom, några av svält och någon hade blivit överkörd. De lämnade den torrlagda vattentrumman tillsammans och vandrade långsamt iväg till närmaste rastplats. De hade otur, det hade regnat under dagen så inte många hade rastat där, allt dem hittade var några torra brödkanter som inte ens räckte till för att stilla den värsta
hungern. Mamma tittade upp i från en tom hamburgerbox, hennes blick var trött men beslutsam. Gypsy förstod. Det gick inte längre. De var tvungna att ta risken om dem skulle överleva. Tätt tillsammans travade dem över den stora vägen, krånglade sig under ett staket och tog sig över ett stort fält. Där låg den, bondgården med alla sina hypnotiserande dofter. Mest lockande var hönsgården. Några minuters intensivt grävande så var dem inne. Hönorna sov fridfullt på sina pinnar. Snabbt snodde de åt sig varsin och sprang så fort de kunde över gårdsplanen mot fältet. En plötslig, svidande smärta i baklåret fick Gypsy att lossa greppet om hönan, som kacklandes sprang i väg. När dem kom tillbaka till vattentrumman sved lungorna nästan lika mycket som låret. De delade på mammas höna och somnade för första gången på länge, mätta. Kanske var det första gången som valpen Gypsy blev skjuten av ett hagelgevär. Men det skulle inte bli sista. Hon var, av människorna, oönskad varhelst hon visade sig.

Små filtskor blev synliga genom buskarnas bladverk och sedan ett människoansikte, ett skrynkligt människoansikte. Syskonen försökte ta skydd bakom varandra. Ansiktet närmade sig, jollrade. Sedan försvann det och kom tillbaka en stund senare med en stor skål som luktade starkt och lockande. Rädslan rann ut med snålvattnet. Valparna kastade sig över kattmaten och slutade inte att äta förrän skålen var tömd.
En annan skål med vatten hade serverats dem också, dem drack och somnade sedan mätta, tätt intill varandra. Maten fortsatte att komma punktligt morgon och kväll. Nyfikenheten ersatte snart rädslan och valparna började utforska trädgården, lekte tafatt på gräsmattan, tumlade runt på grusgången och grävde svalkande gropar i rabatten. Men så upphörde maten en dag att komma. Valparna slutade leka när
energin inte räckte till. De åt insekter men förblev hungriga och kom att bli allt slöare. Två av syskonen insjuknade och slutade snart att andas. Deras små kroppar blev liggandes i buskaget i kanten av den gamla kvinnans trädgård. För evigt väntandes på att hon ska komma tillbaka. En dag öppnades dörren igen. Valparna satte sig hoppfullt upp men ut kom en annan människa, en helt annan doft. De hungriga
syskonen kunde trots det inte lägga band på sig utan sprang ivrigt snubblandes ut ur sitt gömställe. Ett rop följt av stenar som regnade ner över dem. Gnyende flydde dem därifrån. De sprang tills allt hade tystnat runt dem och tills deras avmagrade kroppar inte orkade längre. I en skogsglänta blev dem liggandes. En annan människa. En bil. Ingen av dem orkade göra motstånd. ”Jag trodde ni var omhändertagna. Ni förstår, kvinnan som matade er dog för flera veckor sedan. Jag ta er till ett hundhem nu”.

Gypsy både svettades och frös på samma gång. Liggandes på sidan i gruset i vattentrumman. Bredvid henne hade mamma lämnat två döda sorkar men hon förmådde inte att äta. Varje andetag var en kamp. Hon andades, svettades, frös och sov. Den andra kvällen vaknade hon av att mamma knuffade på henne. Gypsy var bara en lealös massa. Mamma fortsatte envist att knuffa på henne. På skakiga ben reste hon sig till slut upp och började långsamt och motvilligt att äta av den ena sorken. Törsten exploderade i henne. Hon måste ha vatten. Världen snurrade så stegen blev stapplande men hon tog sig i alla fall ut och fram till en regnvattenpöl. Där stod hon länge och drack. De närmaste dagarna återfick hon sakta men säkert sina krafter och kunde snart följa med på matletarrundorna igen.

På hundhemmet fick valparna mat, vatten, vaccinationer och strax kom det människor och adopterade dem. Två av valparna var lite försiktigare än de andra, människan hade ju alltid betytt drastisk förändring för dem, så de drog sig undan när det kom folk. Mayla och Talula blev därför aldrig valda. Dagarna på hundhemmet gick, blev till veckor som övergick i år. Hundar kom och hundar flyttade men Mayla
och Talula glömde snart bort att det fanns en värld utanför murarna.

En dag hade människor ställt ut fällor vid raststället, där dem brukade leta mat bland soporna. I fällorna fanns det godbitar som luktade fantastiskt! Gypsy såg sig noga omkring innan hon försiktigt smög in för att smaka av köttbiten. Luckan slog igen. I panik kastade hon sig mot gallerväggarna i buren, gång på gång tills hon utmattad sjönk ihop. Hon visste det inte men hennes mamma hade också fastnat i en fälla och valparna, småsyskonen, hämtades ur vattentrumman. De fördes till ett annat hundhem och hon skulle aldrig se dem igen. Hon var två år den dagen då allt togs ifrån henne. Snart befann hon sig i ett murat utrymme med stengolv. Där fanns vatten, mat och en plastkorg med något mjukt att ligga på. Men hon var ensam, ensammare än hon någonsin hade varit tidigare. Varje dag kom det in en människa och fyllde på matskålen, bytte vattnet och spolade rent golvet. Varje gång tryckte sig Gypsy in i ett hörn, så långt ifrån hon kunde komma. Och så fortsatte dagarna, som blev till år. Endast rädslan höll Gypsy sällskap. Först den dagen när hennes hjärta slutade slå kunde hennes kropp slappna av igen.

Nästan hela sina liv levde Mayla och Talula i hundhemmet tillsammans och de dog med bara några veckor emellan. Båda med den ständiga längtan efter något mer.

Här slutar sagan om Gypsy, Mayla och Talula. Är den sann? I stora drag, ja… Men ännu går det att ändra på slutet. Hundarna är idag 4 år gamla och väntar fortfarande på hundhemmet. Var med och skriv om slutet på sagan, hjälp oss att ge Gypsy, Mayla och Talula en andra chans!

 

Klicka på rutan nedan för att se två filmklipp på Gypsy.

Laika

Laika

Kön: Tik
Född: 19 januari 2020
Inkom till hundhemmet: April 2021
Mankhöjd: 55 cm
Vikt: ca 19 kg
Ras: Labrador-mix
Bakgrund: Upphittad på gatan
Fungerar med katt: Okänt, kan testas
Fungerar med barn: Ja
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 6900 SEK


Säg hej till Laika! En otroligt vacker Labrador-blandning med svart glänsande päls med vita tecken på bröstet.

Laika blev upphittad efter att hon bott många månader på gatan. Tillslut lyckades de fånga in henne, trots att hon vägrade låta någon röra vid henne för att hon var så rädd. Trots att hon bara har varit inne på hundhemmet en kort period visar hon redan mycket framsteg varje dag! Hon är redan mycket mer självsäker och låter sig bli klappad och omhändertagen.

Laika kommer bli en fantastisk hund med lite mer tid och tålamod.


Laika passar dig som har förståelse för att rädda eller nervösa hundar, som på något sätt tappat förtroendet för människor, behöver tid på sig att landa och komma till ro. Dessa hundar kan bli enormt fina och blomstra ut till fantastiska hundar när de väl klivit över tröskeln (sin mur de byggt upp) – men det krävs tid, tålamod och engagemang från människans sida. Det är också viktigt att vara införstådd i att beroende på hur rädd och nervös hunden är, att det kan gå snabbt men att det också kan ta lång tid. Det är otroligt viktigt att låta dessa hundar få tid på sig och bygga upp en ömsesidig respekt.


 

Pino

Pino RESERVERAD

Kön: Hane
Född: 10 juni 2019
Inkom till hundhemmet: December 2020
Mankhöjd: kommer inom kort
Vikt: 19 kg
Ras: Blandras
Bakgrund: Omhändertagen då ägaren avlidit
Fungerar med katt: Okänt, kan testas
Fungerar med barn: Okänt, kan testas
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 6900 SEK


Säg hej till Pino!

Han har en sorglig historia, han blev adopterad när han var några månader gammal och precis nyligen var hans ägare med om en hemsk olycka och avled… Det fanns ingen annan där för att ta hand om Pino, och därför fick han flytta tillbaka till sheltret.

Pino är en otroligt tillgiven och snäll kille, som kommer överens med allt och alla, hundar i alla former och storlekar. Han är väldigt sällskapssjuk och utstrålar all vänlighet på jorden, han kommer göra någon till världens lyckligaste hundägare.

Pino är fortfarande väldigt ung, och trots hans vänliga temperament och kärlek så har han därmed all den energi som tillkommer en unghund. Han är anspråkslös och skulle passa bra som första hund, som en familjhund (han kan testas med barn innan för att vara säker), eller med dig som älskar att ge dig ut på äventyr. Pino har hela livet kvar framför sig att få uppleva med någon eller en familj!Klicka på rutan nedan för att starta några filmklipp

Lara

Lara FÅTT HEM I SPANIEN

Kön: Tikar
Född: Lara: 3 juni 2019
Inkom till hundhemmet: 11 februari 2021
Mankhöjd: ca 30 cm
Vikt: ca 7 kg
Ras: Podenco Maneto
Bakgrund: Övergiven tillsammans med sin syster Jenna
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn: Ej testad
Organisation: Protectora de Málaga
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Systrarna Jenna och Lara är otroligt fästa vid varandra till den gräns att de nästan är oskiljbara. Bland annat så rymde Jenna från sin vårdavdelning för att desperat leta upp sin syster. Eftersom att de är så otroligt fästa och lyckliga vid varandras sida så föredrar vi främst ett hem där de kan stanna tillsammans om möjligt – och om de inte kan vara tillsammans måste de separeras, men i ett hem omgivet av kärlek.

Om systrarna Jenna och Lara

Om det finns en väldigt utsatt hundras i Spanien, så är det Podenco. De flesta av dem kommer till hundhemmet övergivna av sina ägare, och som regel mer än undantag anländer de inte i gott skick – de är undernärda, skakiga, rädda och vanskötta med många dåliga erfarenheter och upplevelser bakom sig, som i sin tur har skapat en naturlig rädsla för människor.

På sheltret finns de som haft ”turen” att bli upphittade innan de går ett hemskare öde till mötes.

Lara och Jenna är två av de lyckligt lottade. Två systrar som lämnades för att dö tillsammans med sina bröder i en s.k ”killing station” där hundar lämnas av för avlivning. Men istället lyckades hundhemmet ta dem därifrån och rädda deras liv, och nu systrarna ingenting annat än att få leva ett långt, tryggt och värdigt liv tillsammans med en kärleksfull familj de kan kalla sin egen.


Lara och Jenna var väldigt rädda för människor när de först anlände till Sheltret. Vi vet inte hur deras liv har varit, eller vad de har fått vara med om som gör att de har sådan liten tillit till människor – men de har alltid varit så rara och snälla. De har aldrig visat någon form av aggression eller dåligt temperament.

De har redan bättrat sig sedan de kom till Sheltret och gör framsteg varje dag! Båda tjejerna verkar ha lätt för att lita på människor igen, de har redan börjat förstå att ingen på hundhemmet kommer att skada dem. Trots deras skygghet så visar de enormt mycket kärlek till deras närmsta volontärer och tycker väldigt mycket om att bli klappade och kelade med. Sakta men säkert övervinner vi rädslan och får dem att lita på människor igen.


De kommer bli de idealiska familjehundarna när de övervinner sin rädsla. De är dessutom fortfarande så väldigt unga, Lara på ett år och Jenna två. Tänk, ett helt fantastiskt spännande liv framför sig! Ett helt liv att leva, uppleva och lära sig allt de kan och vill.

En stor del av det spanska samhället tycker bara att dessa hundar är till för jakt, och att efter de har ”förbrukats” så är de värdelösa för ägarna och kastas då iväg eller överges, och då dessutom ofta väldigt vanskötta och helt hjälplösa. Allt dessa hundar vill ha är kärlek hos en fin familj, kanske en skön soffa och lite godis, roliga promenader och mycket lek. Det är den perfekta hunden för alla typer av familjer. Vare sig det är en springtur ute på elljusspåret eller en simpel promenad med barnfamilj så är det djupt uppskattat av dessa hundar.

Lara och Jenna håller på att lära sig innebörden av kärlek, och när de ger sig sina hjärtan så är det för evigt.


Jenna

Jenna FÅTT HEM I SPANIEN

Kön: Tik
Född: 3 Juli 2018
Inkom till hundhemmet: 11 februari 2021
Mankhöjd: ca 30 cm
Vikt: Ca 9 kg
Ras: Podenco Maneto
Bakgrund: Övergiven tillsammans med sin syster Lara
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn: Ej testad
Organisation: Protectora de Málaga
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Systrarna Jenna och Lara är otroligt fästa vid varandra till den gräns att de nästan är oskiljbara. Bland annat så rymde Jenna från sin vårdavdelning för att desperat leta upp sin syster. Eftersom att de är så otroligt fästa och lyckliga vid varandras sida så föredrar vi främst ett hem där de kan stanna tillsammans om möjligt – och om de inte kan vara tillsammans måste de separeras, men i ett hem omgivet av kärlek.

Om systrarna Jenna och Lara

Om det finns en väldigt utsatt hundras i Spanien, så är det Podenco. De flesta av dem kommer till hundhemmet övergivna av sina ägare, och som regel mer än undantag anländer de inte i gott skick – de är undernärda, skakiga, rädda och vanskötta med många dåliga erfarenheter och upplevelser bakom sig, som i sin tur har skapat en naturlig rädsla för människor.

På sheltret finns de som haft ”turen” att bli upphittade innan de går ett hemskare öde till mötes.

Lara och Jenna är två av de lyckligt lottade. Två systrar som lämnades för att dö tillsammans med sina bröder i en s.k ”killing station” där hundar lämnas av för avlivning. Men istället lyckades hundhemmet ta dem därifrån och rädda deras liv, och nu systrarna ingenting annat än att få leva ett långt, tryggt och värdigt liv tillsammans med en kärleksfull familj de kan kalla sin egen.


Lara och Jenna var väldigt rädda för människor när de först anlände till Sheltret. Vi vet inte hur deras liv har varit, eller vad de har fått vara med om som gör att de har sådan liten tillit till människor – men de har alltid varit så rara och snälla. De har aldrig visat någon form av aggression eller dåligt temperament.

De har redan bättrat sig sedan de kom till Sheltret och gör framsteg varje dag! Båda tjejerna verkar ha lätt för att lita på människor igen, de har redan börjat förstå att ingen på hundhemmet kommer att skada dem. Trots deras skygghet så visar de enormt mycket kärlek till deras närmsta volontärer och tycker väldigt mycket om att bli klappade och kelade med. Sakta men säkert övervinner vi rädslan och får dem att lita på människor igen.


De kommer bli de idealiska familjehundarna när de övervinner sin rädsla. De är dessutom fortfarande så väldigt unga, Lara på ett år och Jenna två. Tänk, ett helt fantastiskt spännande liv framför sig! Ett helt liv att leva, uppleva och lära sig allt de kan och vill.

En stor del av det spanska samhället tycker bara att dessa hundar är till för jakt, och att efter de har ”förbrukats” så är de värdelösa för ägarna och kastas då iväg eller överges, och då dessutom ofta väldigt vanskötta och helt hjälplösa. Allt dessa hundar vill ha är kärlek hos en fin familj, kanske en skön soffa och lite godis, roliga promenader och mycket lek. Det är den perfekta hunden för alla typer av familjer. Vare sig det är en springtur ute på elljusspåret eller en simpel promenad med barnfamilj så är det djupt uppskattat av dessa hundar.

Lara och Jenna håller på att lära sig innebörden av kärlek, och när de ger sig sina hjärtan så är det för evigt.


Wanda

Wanda

Kön: Tik
Född: 07 mars 2020
Inkom till hundhemmet: 07 mars 2021
Mankhöjd: 70 cm
Vikt: Kommer snart
Ras: Blandras
Bakgrund: Upphittad
Fungerar med katt: Okänt
Fungerar med barn: Okänt
Organisation: Triple A
Adoptionsavgift: 6900 SEK


Detta är finaste Wanda. Allt vi vet är att Wanda hittades nära Los Molineros utan mikrochip. Hur hon kom dit eller var hon kommer ifrån förblir ett mysterium.

Wanda är en stor och kärleksfull tjej som bara vill mysa och kela med allt och alla hon träffar på! Hon är så väldigt rar och snäll. Hon är duktig med andra hundar och van med koppel, men hon kan vara stark om hon vill.

Då Wanda är så pass nyinkommen kommer mer information om henne löpande.