♂ Mimer

Mimer

Kön: Hanhund
Född: Februari 2020
Mankhöjd: 70 cm (växer)
Vikt: 30 kg (växer)
Ras: Mastin espaniol (mix?)
Bakgrund:
Organisation: Perreran i Malaga
Adoptionsavgift: 6900 sek

FINNS I SVERIGE ATT BESÖKA


Mimer är lekfull, glad, vänlig och fortfarande väldigt valpig unghund. Han bor hos en jourfamilj i Spanien på en gård med höns och andra hundar. Mimer lyssnar på sitt namn och kommer på inkallning.

Så här beskriver jourfamiljen honom från en promenad hans andra dag hos dem: ”Igår gick vi ut på en promenad utanför vår farm och på ett stort fält. Hundarna sprang lösa. Mimer uppförde sig så fint. Han höll sig till oss, kanske lite av ungdomlig osäkerhet eftersom detta var så nytt för honom.”

Än så länge finns det inte så mycket att berätta om Mimer. Han är som ett oskrivet blad, lite barnslig och nyfiken kryddat med lite ”feghet” nu när allt är så nytt. Men han känns balanserad och positiv. Mimer växer fortfarande och förväntas öka lite i mankhöjd.

Mimer förmedlas av Nicolina Lindh som också är den som tar emot hans intresseanmälningar. Mimer har genomgått samma tester som på övriga hundar på hemsidan.


Uppdatering 7 april 2021:

”Mimer är en glad, lekfull och trygg kille som fortfarande är väldigt valpig. Det råder ingen tvekan om att det är Spansk Mastiff i honom, då han älskar att vara ute och vakta gården men han är slankare och har mer spring i benen än en renrasig sådan. Han går fint både i koppel och lös men behöver finslipa inkallningen så att den fungerar vid störning också. Hittills har han inte visat något intresse för vilt. Han är rumsren och det är inget problem att lämna honom ensam en stund. Går fint ihop med andra hundar, katter och andra gårdsdjur. Barn är säkert inte heller något problem men han är som sagt väldigt valpig än och lek-bits.”