~ Zora ~

Kön: Tik
Född: 17 juli 2020
Väntat sedan: Juli 2021
Ras: Podenco
Mankhöjd: 45 cm
Vikt: – kg
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn: Ej testad
Organisation: Triple A Marbella
Adoptionsavgift: 5900 SEK
Särskilda behov: Zora är rädd

Vackra och blyga lilla Zora, vad har du varit med om?
 
Fina Zora hittades på sheltrets egna rastgård. Någon hade lämnat henne där för dem att hitta henne, inget microchip och ingen ägare som kom för att leta efter henne. Ännu en övergiven hund.
 
Zora var väldigt blyg när hon först inkom, sheltrets väggar var överväldigande, hundarnas skällande var otroligt stressfyllt och hon tyckte människornas närhet var otroligt läskigt. Hon hade ingen som helst tillit till människorna. Zora har gjort fina framsteg på den korta tid hon varit inne, men hon behöver få komma bort från sheltrets betonggolv och få fortsätta utvecklas i ett hem, ett eget, tryggt och kärleksfullt hem.
 
Zora passar dig som har förståelse för att rädda eller nervösa hundar, som på något sätt tappat förtroendet för människor, behöver tid på sig att landa och komma till ro. Dessa hundar kan bli enormt fina och blomstra ut till fantastiska hundar när de väl klivit över tröskeln (sin mur de byggt upp) – men det krävs tid, tålamod och engagemang från människans sida. Det är också viktigt att vara införstådd i att beroende på hur rädd och nervös hunden är, att det kan gå snabbt men att det också kan ta lång tid. Det är otroligt viktigt att låta dessa hundar få tid på sig och bygga upp en ömsesidig respekt.

Är du det hem Zora söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!