Om föreningen

Föreningens namn är ADA-hundar – En andra chans. Föreningen är en religiöst och politisk obunden ideell förening med uppgift att aktivt verka för en bättre hundhållning och bistå vid omplacering av omhändertagna hundar i och utanför Sverige.

Vi är en ideell liten förening med stor ansvarskänsla och många års erfarenhet av omplaceringsverksamhet. Under perioden 2000-2015 var ADA-Animales de Andalucia aktiv och vi lärde oss mycket under dessa år. 2016 avregistrerades ADA eftersom föreningen hade växt sig för stor men de aktiva blivit för få. Men suget att hjälpa hemlösa hundar fanns fortfarande kvar i  några av oss och vi beslutade att sätta igång igen; i mindre format men med lika stor krav på kvalitén som i ADA. I januari 2018 registrerades då denna förening.

Vi samarbetar med de utländska shelter som har samma värderingar och moral som vi har, det vill säga att de inte avlivar hundar utan goda anledningar som att de stannat på sheltret för länge, kan ha en god och öppen dialog med oss samt ger oss alla de hematologiska samt psykiska tester och utvärderingar vi kräver för att hunden ska friskförklaras på alla plan inför inresa till landet.

Organisationsnummer: 802513-6576

Föreningen är registrerad hos jordbruksverket och innehar ett Tracenummer utfärdat av spansk myndighet och godkänt av Jordbruksverket. Hundarna flygs eller transporteras via bil till Sverige med handelsintyg enligt svensk lag.

Vårt honnörsord är kvalitet, inte kvantitet. Föreningens syfte är att på olika sätt värna om hemlösa hundar, främst i Spanien. Det innebär att i samarbete med hundhemmen förmedla hundarna för adoption till familjer i Sverige, men också informera om det hårda liv de utstötta hundarna ofta får utstå samt att, med er hjälp, genom insamlingar och donationer stötta hundhemmen med ekonomiska bidrag. Hundarnas väl och ve är av högsta betydelse för oss men lika viktigt är att de blivande hundägarna blir nöjda d v s att vi matchar rätt hund till rätt familj för bästa möjliga framtid för alla.

ADA-Teamet

Alexandra

Ordförande

2013 kom min första ADA-hund, Manolo, och sedan dess har det även tillkommit en Lucho och en Zape, även de spanjorer.

Utbildad djurvårdare, men rattar numera långtradare, och har alltid haft en passion för att hjälpa djur. Driver även Råtthjälpen vid sidan om ADA.

Madelene

Sekreterare

Räddningsdjur är det som ligger mig varmast om hjärtat, min största drivande passion i livet är att få hjälpa utsatta djur till ett nytt lyckligt liv i trygghet.

Har aldrig varit hundlös en sekund i mitt liv, är väldigt intresserad av hundpsykologi samt är snart färdigutbildad Djurvårdare nivå 2. Adopterade min första ADA-hund sommaren 2021 efter att ha träffat henne i Spanien och inte kunde släppa henne ur mina tankar. 

Berit

Ledamot

Anna-Lena

Kassör

År 2016 träffade jag Dezzie i Spanien. Hon var i ett shelter med sina 4 valpar. Det var kärlek vid första ögonkastet. När vi flög hem henne så träffade jag Trissan (fd ordf) på Arlanda.

Jag började hjälpa till som flygboxansvarig som innebär att jag kör burar till och från arlanda när hundar kommer och förvarar burarna hemma.

Ann

Kontaktperson

Mitt ideella arbetet började 2013 när jag för första gången åkte till ett dog shelter och fick se hundarnas verklighet. Det kom som en chock att se hur hundar skriker för att få ens kärlek och uppmärksamhet. Varför har dom hamnat här?

Om man som hund föds i Sverige har man haft tur. I många länder betyder inte ett djurliv speciellt mycket. Vad är det för skillnad på en hund i Spanien eller en hund i Sverige?
Vill du göra skillnad adoptera en hund!

Maria

Jourhemsansvarig

Hej, jag heter Maria (Mia) och älskar hundar. Bor i Kungsör Har haft hundar i hela mitt liv. Alla dessa härliga personligheter som man träffar.

Nu hoppas jag kunna få göra skillnad för hundar som behöver få komma till bra hem!

Malin

Webbmaster

Jag tog emot min första ADA-hund 2008. Boris förgyllde min tillvaro under 12 fantastiska år och lämnade ett stort tomrum efter sig. Valet var enkelt, en spansk gatuhund skulle det bli och under 2021 tog vi emot både Gertrud och Astrid tack vare ADA. Fantastiska personligheter som ger oss oändligt med kärlek, men också nya utmaningar varje dag.

Jag arbetar inom IT och tycker det är jättekul att mina kunskaper i förlängningen kan bidra till att ge hundar en andra chans. Jag hjälper till med hemsidan och möter upp hundar och deras nya ägare på Arlanda ibland.

Sandra

Kontaktperson

Jag adopterade min bully/pitbull mix Odin sommaren 2021 genom ADA och visste direkt att jag på sikt ville engagera mig ideellt i föreningen.

Jag pluggar just nu till psykolog och brinner för psykologi både hos människor och hundar. Utöver ADA så engagerar jag mig lokalt i en tjej-och kvinnojour men spenderar mestadels av min tid med Odin.

Elin

Administrativt & Sociala medier

Jag har två adopterade hundar från ADA, Johnny och Laika. Johnny har gått från att vara livrädd till att idag ha blommat ut och blivit en glad, sprallig och framåt kille. Han fick hem sin lillasyster Laika juli-21 och dom blev genast bästa vänner.

Jag är uppvuxen i en familj där vi alltid tagit hand och öppnat vårat hem till utsatta djur. Det kändes självklart att fortsätta med de arbetet nu genom ADA!

Lizzie

Kontaktperson

Hej! Lizzie heter jag och bor i Göteborg.
Jag har ett stort intresse för djur och etologi. Är utbildad djurvårdare och läser i dagsläget till hundskötare. Min första hund skaffade jag när jag var 19 och har haft hund i princip hela tiden sen dess. Jag KAN verkligen inte leva utan hundar!

När jag inte umgås med hundar, tänker på hundar eller läser om hundar så jobbar jag inom psykiatrin sedan många år. Jag är matte till två Hundar fantastiska hundar från ADA. Vera, kom till mig i mars 2021 och det tog inte många månader innan det flyttade in en liten Alice här hemma också!

Jag blev så himla imponerad av ADA-hundar och allt organisationen gör för dessa utsatta individer, deras arbete inspirerande mig till att försöka göra mer!
Jag är så glad och tacksam över att jag numera får vara en del av det här härliga gänget och göra något bra för mina fyrbenta bästisar!