ARTIKLAR OCH LÄSNING

Här har vi samlat ihop olika texter och hundberättelser som kan vara skrivna av oss, adoptörer, av andra föreningar eller annan nyttig läsning från hundpsykologer och etologer. Samt se våra insamlingar och resor.

TÄNK SÄKERHET KRING DIN HUND

VÅR HUND HAR RYMT!

Vi fick ett mail från en hundägare och bad att få lägga ut det så ni också skulle få läsa detta, en berättelse om hur lätt en olycka kan hända.

Säkerhetsselar av Hundhjälpen

Att välkomna en hund i sin familj innebär ett stort ansvar för hundens hälsa, trygghet och säkerhet vid utevistelse. En sele skall sitta bekvämt på hunden och samtidigt ska de inte kunna…

Selar och koppeltips

Det finns en uppsjö av selar och det är svårt för en novis att veta vilken som är bäst. I reklam är ju alla selar bra men dels är några av dem lätta att rymma ur eller passar inte din hunds kroppsform…

insamlingar som varit

Översvämning
på Los Barrios

ALAIAS MINNESFOND

31 december, 2020

Alaia hann inte få sin chans…

Alaias minnesfond är till förmån för vårdbehövande hundar på El Refugio de Leo.

NÖD I KOSOVO!

COVID-19 KRIS

HÖGSÄSONG FÖR GALGOS

hundresor

Besök på GPAR

Besök på LEO

Besök på Triple A

Triple A Marbella, januari 2020

Besök på FBM

Fundación Benjamín Mehnert, januari 2020

Besök på en perrera

El Paraiso – en perrera i Malaga, augusti 2019

Hundberättelser

ATT TA HAND OM EN RÄDD HUND

Husse Göran, som adopterat en hund via Hundhjälpen, vill här dela med sig av sin utvecklingsresa med rumänska Alice som kom till Sverige 2016

Hon var så rädd i början

Det är nu ca två och en halv månad sen Lissy kom hem till oss i Göteborg en sen luciakväll. Den lilla podencotejen vi har fått den oerhörda turen att ta hand om var mycket försiktig, orolig och nervös till en början… 

Mias historia

Mia är en hund som dumpades på perreran för över två år sedan. Hon var då mycket mager, med otäcka bitsår över hela kroppen och så blodig…

Toscana hos veterinär

Ni som läst En hemsk historia vet att Toscana satt fast under en grind men räddades. Vi har fått bilder från besöket hos veterinären. Vi kommer med uppdateringar om hans hälsotillstånd.

En hemsk historia

Personalen på El Refugio de Leo larmades förra fredagen 26 februari till en gård i Almayate av några brittiska vandrare. En hund hade fastnat under en grind och legat där länge..

Chicolino
från oönskad till älskad

Vi har fått ett så härligt brev från Chicolinos familj som verkligen muntrade upp och gav oss ett och annat skratt.  Vi frågade familjen om vi fick dela med av brevet till er alla och det var okej. Vi låter dem berätta för er om busige Chicolino.

Crispina i Sverige

Direkt när jag såg Crispina på ADA-hundars hemsida visste jag att hon var min (och jag hennes förstås). Det visade sig stämma, det sa klick direkt på Arlanda.

Lilla Cloe

En av mina lyckligaste dagar är den 22 juli 2018. Då landade min älskade lilla spanska hund Cloe ❤️

Manhosa

Min Manhosa är 14 år nu och har bott hos mig i 12 1/2 år. När hon kom var hon rädd för män och rädd när folk gick bakom oss på promenaden..

Romans resa från Triple A till Sverige

Roman anlände till Sverige 11 juli. Efter en vecka fick vi detta underbara brev. Familjen har godkänt att vi delar det med er..

Lilla Cloe

En av mina lyckligaste dagar är den 22 juli 2018. Då landade min älskade lilla spanska hund Cloe ❤️