En hemsk historia

VI VILL VARNA FÖR OTÄCK BILD LÄNGRE NER I TEXTEN

Personalen på El Refugio de Leo larmades förra fredagen 26 februari till en gård i Almayate av några brittiska vandrare. En hund hade fastnat under en grind och legat där länge. Troligen hade hunden försökt fly från en tillvaro av svält för denna vanvård måste ha pågått länge. Den var sjuk, undernärd och helt uttorkad samt full av avföring. Hunden hade skabb och misstänkt leishmania.

Teamet från Leo kunde inte få loss hunden så brandkåren var tvungen att ingripa. Den lokala polisen deltog också i räddningsarbetet. När grinden kunde öppnas och hunden kom loss. fick den i sin panik kraft att fly. Den sprang i full fart i riktning mot en trafikerad landsväg så man tvingades att fånga honom med hjälp av mat och ett hundfångstredskap med ögla i ena änden.

Refugio de Leos ordförande, Lourdes Peláesz säger att det var länge sedan hon såg en hund i detta fruktansvärda tillstånd. Nu finns han i trygghet och kommer sedan att få bo i fosterhem.

Flera hundar fanns på gården. Inte heller de hade mat eller vatten och överallt var det fullt med hundbajs. Tyvärr är detta ingen ovanlig situation. Denna ”hundförvaring” finns överallt men höga murar och låsta grindar gör det svårt att upptäcka. Tack och lov att de brittiska turisterna gick där hunden låg , annars hade han dött där.

Hunden som sedan fick namnet Toscana fördes omedelbart till veterinär för att undersökas och få behandling. Toscanas ålder uppskattades av veterinär till cirka ett år. Hunden hade inget chip.

Vi tackar alla som skänkte pengar till Alaia. Stackars Alaia som skulle få hjälp men dog under narkos. Istället hjälper nu Alaia andra hundar i behov av vård.
Vill du också hjälpa så flera hundar kan få veterinärvård så kan du skänka en slant via
Bankgiro 499-5460
Swish 123 207 23 12

och skriva som meddelande ” Alaias minnesfond” så vi vet var pengarna ska gå.

Tack på förhand!