ALAIAS MINNESFOND

ALAIAS MINNESFOND
till förmån för vårdbehövande hundar på El Refugio de Leo.

Alaias minnesfond – till förmån för sjuka hundar på Leo. Så hedrar vi Alaia, en liten kämpe som alltid spred så mycket kärlek och glädje till alla på El Refugio de Leo.

Du som vill fortsätta bidra med en gåva för hundar som behöver vård använder antingen Bankgiro 499-5460 eller Swish 123 207 23 12. Märk din gåva “Alaias minnesfond” så öronmärks dina pengar till det som de är ämnade för.

*****

Alaia hann inte få sin chans. Hon somnade in under en narkos. Hennes död var smärtfri men gjorde desto ondare hos alla som lärt känna Alaia och nu hoppades att hon genom en operation skulle bli friskare. Ödet ville annorlunda.

Vi vill inte låta denna sorg ta över all plats hos oss. Vi vill få med något positivt ur detta och har därför valt att låta de insamlade pengarna för Alaia istället gå till en fond som stöd för andra sjuka eller skadade djur.

*****

 ALAIAS HISTORIA

Det här är Alaia. Hon kom dräktig till El Refugio de LEO i januari 2020. Hennes anus var helt öppet (otäck bild längst ned) och när personalen tog henne till veterinären sade denne att tiken troligen hade blivit våldtagen. Alaia fick läka i fred till att börja med och hon var klok och tog det lugnt.

Alaia fick så småningom sina valpar, döttrar, som nu är adopterade. Men hennes anus hade fortfarande inte läkt helt, så hundhemmet konsulterade två olika veterinärer som oberoende av varandra sade att Alaias ringmuskler var förstörda; att tiken hade fått en sfinkterruprur eftersom hon kuperats för långt in. Veterinärerna hävdade att inget fanns att göra för henne.
De rekommenderade inte operation men att noggrant tvätta hennes bak vilket var  väldigt svårt att hålla reda på eftersom stackars Alaia släppte bajs överallt lika ofta och lika löst som fågelträck. Eftersom hon saknar muskulatur i ändtarmen, så “läcker det ut” avföring som inte är helt “färdig”.

Lourdes, föreståndare på hundhemmet, var inte nöjd med dessa utlåtanden utan gick till en tredje veterinär som lät göra en bukröntgen på tiken. Där togs bilder och då såg man att hon hade megacolon i buken. Megacolon (delaterad tarm) uppstår oftast till följd av tarmvred, d v s avföring kan inte passera på ett visst ställe i tarmen utan det fastnar. Tarmen svullnar då upp och kan svullna så pass att den kan spricka inne i buken.
Alaia däremot hade en medfödd missbildning i ryggraden (skolios) som förmodligen är anledning till megacolon. Det trycker på tarmen så att det blir en för trång passage. Missbildningen gör även att muskulaturen kring ändtarmen inte finns där som den ska vara, därav läckaget.

Dessutom var den lilla kroppen full av hagel.

Nu ordinerades operation vilken ska ske inom kort. Vi vet att utgifter som dessa är svåra för små organisationer att klara. Det är här vi försöker bidra med ekonomisk hjälp tack vare snälla hundägare.

Som om inte detta räcker så var Alaias tänder under all kritik! Nästan alla hennes kindtänder blev utdragna för de var helt ruttna och satt mycket löst. Även detta blev en dryg kostnad för sheltret.

Stackars Alaia, bara tre år och så tunga bördor du får bära. Ändå är du så glad, som skrattande. Ja, skrattande, det ser så ut. Du är så gladlynt, rolig och kärleksfull där du värdigt går fram på sheltret som en lady. Vi hoppas verkligen att en operation kommer till stånd och att vi får ihop pengar genom insamlingen som kan bidra till hundhemmets utgifter.

Låt oss börja 2021 med att göra gott. Låt oss hjälpa Alaia och sheltret med ekonomiskt stöd denna månad. Din gåva är lika tacksamt emottagen hur liten den än är. Tillsammans blir det mycket även om vi alla bara skänker en tjuga, så lätt swishad att man knappt märker det.  Men mottagaren kommer att märka det, att i Sverige värnar vi om djuren och stöttar Alaia.

Vi redovisar resultatet av insamlingen 1:a februari. Vi kommer alltså att räkna ihop alla gåvor och redovisa den summa vi fått in samt era namn, men ej vilken slant var och en har gett, för vi vill att alla ska våga skänka utan att behöva skämmas för att man bara har råd med en en guldtia. Många guldtior blir mycket pengar.

Den som vill stötta Alaias kostnader använder antingen Bankgiro 499-5460 eller Swish 123 207 23 12.
Som meddelande skriver ni “Alaia” så vi vet säkert vad er gåva gäller.

********

El Refugio de LEO, för er som inte känner igen namnet, är ett litet shelter med hårt arbetande volontärer. Det ligger lite off från allfarsvägen och det är inte så att man automatiskt åker förbi där när man letar efter de många hundhemmen som finns. Därför har inte så många hundar adopterats därifrån.
Nu går det bättre för dem sedan vi fick till ett fint samarbete och vi är så glada för detta eftersom vi verkligen har bra kontakt med dem. Det är alltid ett vänligt svar från dem när vi kommer med alla våra frågor om hundarna. Det hjälper oss mycket i arbetet och att framför allt kunna ge svar till våra frågvisa (vilket vi tycker om) blivande hundägare.

Så här ser Alaias bak ut. Man har klippt av svansen på ett dåraktigt sätt.

Tre år och redan förstörd i munnen…

…men nu är det fint i munnen och ingen värk sedan dessa försvann.