Manhosa

 

Hej!

Min Manhosa är 14 år nu och har bott hos mig i 12 1/2 år. När hon kom var hon rädd för män och rädd när folk gick bakom oss på promenaden. Det senare gick över efter någon månad medan karlar är hon fortfarande lite försiktig med.

Manhosa insåg direkt att hon skulle hålla sig till mig, så inkallningen satt som en smäck redan första dagen! Hon lekte så fint för sig själv, kastade bollar och mjukdjur och sprang och hämtade. Hon gick upp på stenar och lät bollen rulla ner! Men om hund eller människa ville leka med så blev hon rädd. Så sakteliga lärde hon sig att leka med oss, och min äldre hund lärde henne att dragkamp bara är på skoj! Men när andra hundar rusar runt och härjar då sätter hon stopp fortfarande, som en grinig parkvakt.

Hon har alltid fungerat klockrent med andra hundar, vet exakt vilka hon ska morra åt och vilka hon ska bli vän med. Men rätt ointresserad egentligen, hon gillar människor bäst! Vet alltid var matte är. Hon är väldigt uppmärksam och känslig, lite för angelägen att vara till lags ibland och då blir hon ängslig. Jättesnäll mot barn i alla åldrar!

Lite krämpor har hon fått, behöver pankreasenzymer och sköldkörtelhormon, ganska lomhörd,  men pigg och ungdomlig fortfarande. Hoppar smidigt som en katt och gör piruetter i luften! En helt underbar hund, så klok, vacker, kärleksfull och snäll, mjukaste pälsen i hela Midsommarkransen, älskad av alla! Jag önskar det gick att vrida klockan tillbaka!!

Filmen visar tydligt hennes inställning till mat! ?

Ulla, Manhosas matte