Selar och koppeltips

Det finns en uppsjö av selar och det är svårt för en novis att veta vilken som är bäst. I reklam är ju alla selar bra men dels är några av dem lätta att rymma ur eller passar inte din hunds kroppsform. Eftersom vi igår kunde läsa om Haqihana så vill vi skriva lite mer om dem och var de finns att köpa.

Haqihana Double H-selen är en utmärkt sele, omöjligt att krypa ur, särskilt för en hund byggd som en vinthund.

Haqihana Double H-selen är specialdesignatför att garantera bästa möjliga passform för en greyhound, galgo, whippet eller andra djupbröstade hundar. Det är handsydda selar och koppel med fin kvalitet från Haqihana i Italien.  

***

Haqihana sele Multicolor

Haqihana sele Multicolor är ett sele med endast en magrem och av den typ Jane Hundhjälpen använder. Även de är handsydda med fantastisk kvalitet från Haqihana i Italien. De här vackra selarna och kopplen är rekommenderade och använda av hundtränaren och författaren Turid Rugaas.

Till selet behövs ett koppel. Haqihana koppel är ett lättviktskoppel i olika längd, färg och bredd med handtag och extra hake och ring så att det enkelt går att halvera kopplets längd. Det längsta är på 3 meter och ger hunden en viss frihet att röra sig. 

Alla Haqihana produkter har en fem års garanti.
Kom ihåg att spara ALLA taggar från selar och koppel eftersom dessa behövs för din garanti.
Ingen garanti gäller om dessa inte finns kvar.

***

Här ovan har vi bara tagit upp selar ur Haqihanasortimentet. Det kan vara svårt att hitta Haqihanaselar eftersom de ofta är slutsålda. Eftersom det är lång hållbarhet på selarna kan det vara vät att efterlysa och få köpa ett begagnat i någon hundgrupp på facebook tills du kan köpa ett nytt i den färg du vill ha.

UNDVIK FLEXIKOPPEL!

Flexikoppel ger visserligen hunden frihet men kan orsaka svåra olyckor. Vid ett möte med annan hund så kan linan dras ut och slingra sig runt en av hundarnas ben och strypa till blodtillförseln innan man kan sära på hundarna. Det är även fallfara för dig som hundägare om linan snörs runt dina ben och du inte kommer ur snaran fort nog.
Också om hunden plötsligt sliter till av rädsla och springer i panik med flexit efter sig är det lätt att det till slut fastnar i något, t ex ett träd i skogen och hunden snurrar runt det för att komma loss men bara fastnar ännu mer utan möjlighet att ta sig loss.

Om du ändå använder flexikoppel så använd sele och inte halsband. Sitter kopplet i halsbandet så ligger det ett konstant tryck på framsidan på hundens hals om den drar aldrig så lite (prova på dig själv för att känna obehagskänslan). Springer hunden och flexikopplet plötsligt tar tvärstopp så kan de även få allvarliga whiplash-skador när halsen utsätts för så extrema tryck.

Om du vill att hunden ska få stor rörlighet så använd hellre ett längre koppel och eller sätt på en lång grövre lina om du är på en lämplig plats där ingen annan kan skadas.