Översvämning på Los Barrios

UPPDATERING LOS BARRIOS 12 mars

Nu arbetas det för fullt på Lost Barrios och alla är helt galet i farten för att återställa allt. Hundratals mail och meddelanden plingar till i mobilen med erbjudnande om olika slags stöd och några ur volontärerna är upptagna med logistiken att ta hand om mat och annat som skänkts dem och att hitta förvaring för allt detta. El del av hägnen är ordnade och några hundarna har kommit tillbaka. Föreståndare Edu är fokuserad på att beställa medicin och utrustning till veterinärkliniken. Där är det mycket som blivit helt förstört.

Många hundar är emellertid kvar i sina tillfälliga hem. Till all lycka så har några av dessa hundar adopterats av jourfamiljen och man hoppas kunna få flera sådana goda besked. Att rädda en hund skapar ofta ett särskilt band mellan människa och hund, så det kan mycket väl bli fler adoptioner där.

Men som om allt arbete runt översvämningen inte skulle räcka så har 15 nya hundar anlänt de sista dagarna. Tre av hundarna var små valpar och Los Barrios söker efter ett fosterhem till dem. En hund hämtades av sin ägare som letat efter den och befarat att den hade drunknat, för översvämningen var ju inte bara på sheltret. Man kan lätt föreställa sig den lycka när ägaren återfann sin hund pigg och lycklig när han såg sin husse.


Mat som snälla människor skänkt

Du kan fortfarande stödja Los Barrios med en gåva. Insamlingen håller på månaden ut. Varje krona som sheltret får in är värd mycket. Via länken (https://www.perreradelosbarrios.com/ )  kommer du in på deras hemsida med bankuppgifter.

Tycker du det är knepigt kan du använda ADA-hundars bankkonto

Bankgiro 499-5460
Swish 123 207 23 12
och som meddelande skriver du “Los Barrios”. Summorna vi får in överförs oavkortat.

******

Regn i Spanien är en fasa för det handlar sällan om ett fint sommarregn. En del hundhem som ligger på utsatta platser drabbas ofta hårt. Los Barrios Animal shelter ( https://www.perreradelosbarrios.com/ ) är ett shelter som nu råkat ut för denna fasansfulla situation.

 

Det är svår översvämning. Hundarna har evakuerats vartefter jourhem erbjudit tillfälligt boende. En hund klarade sig inte, den drunknade tyvärr.

 

Nu är det mycket att ta hand om, slänga eller återställa. Mycket har blivit förstört och det mesta kostar pengar att köpa.
Vill du stödja Los Barrios med en gåva? Varje krona som sheltret får in är värd mycket. Via länken ovan kommer du in på deras hemsida med bankuppgifter. Tycker du det är knepigt kan du använda ADA-hundars bankkonto
Bankgiro 499-5460
Swish 123 207 23 12

och som meddelande skriver du “Los Barrios”. Det är viktigt att vi tydligt ser vart pengarna ska gå så vi överför dem till rätt bank. Insamlingen håller på till sista mars. I månadsskiftet redovisar vi alla gåvor på hemsidan.

Tack på förhand!