Besök på GPAR

Alexandra fortsatte sin resa i Spanien:

“Det var inte bara på El Refugio de Leo som vi hann med ett besök, utan vi passade även på att ta en tripp norr ut till Rute, för att hälsa på hos GPAR, El Grupo de Protección Animal de Rute.
I Spanien är Rute mest känt för sitt anisdestilleri och vinodlingar, men för oss var det ingetdera som lockade i den 43-gradiga hettan, vi var där för att träffa hundar!

Efter att ha kört fel och ut på en åker, hittade vi till slut rätt lilla grusväg som ledde upp till GPAR. Väl framme togs vi emot av Carolina, som hade fullt upp med att spola rent kennlar, och en hel välkomstkommitté av både glada och lite blygare hundar.

Vi noterade direkt att GPARs hundar är något mindre i modellen än hos övriga hundhem vi besökt under tidigare resor till Spanien. Nästan samtliga var små eller mellanstora av podencotyp, undantaget var en blind äldre schäfer, som vi kort efter vårt besök fick höra äntligen hade blivit bokad till England!

GPAR är en otroligt välskött anläggning med väldigt engagerad personal, hundarna fick röra sig fritt i på både den stora gården utanför kennlarna, samt i några andra rastgårdar tillhörande hundhemmet. Faktum är att inte en enda hund satt instängd i någon kennel, det är endast nattetid av säkerhetsskäl som hundarna stängs in. Ett fåtal blyga violer höll sig undan inne i sina öppna kennlar, men i övrigt var det full fart och vi blev överösta med hundkärlek.

Efter rundvisning på anläggningen, introduktion till de flesta av de fyrbenta invånarna och en massa valpkelande tyckte personalen att det var dags för eftermiddagsöl och tapas efter deras hårda slit med rengöring. Vi blev medbjudna och tackade såklart ja, vi ville ju lära känna även personalen.

Efter ett par timmars samtalande på den lilla, i övrigt tomma, puben, med en massa smaskig tapas, blev vi hembjudna till Loli, en av kvinnorna som drivit GPAR i många år, för fortsatt umgänge. Dagen avslutades i Lolis trädgård med klassisk andalusisk grillmat och sällskap av hundar som krävde lite extra omsorg och därför bodde där, ett gäng katter, och en fantastisk utsikt över Rute och bergen omkring. Stort tack till den underbara personalen på GPAR för att vi fick komma och hälsa på, för er gästfrihet och självklart till alla härliga hundar vi fick äran att träffa!”