Covid-19 har drabbat många ekonomiskt på ett eller annat sätt, och vi är inget undantag. 

De senaste veckorna har vi kämpat med att lösa transport för de för närvarade 18 hundar som har för-alltid-hem som väntar i Sverige, efter att Norwegian ställde in samtliga av våra bokade resor framöver. Vårt enda alternativ är marktransport och det finns flera certifierade företag och privatpersoner som utför hundtransporter. Något vi såklart är ytterst glada över, men sett till vad det tidigare kostat oss att få hundarna till Sverige är det en väldigt dyr lösning. Det kostar oss 3000-3500 per hund att använda sig av denna lösning, vilket innebär att vi har behövt börja plocka pengar ur vår lilla buffert. En som egentligen är tänkt att gå till eventuell veterinärvård för våra jourhundar, men i viss mån även genom oss adopterade hundar, här i Sverige.

Ett par andra föreningar som också arbetar med att förmedla hundadoptioner från utlandet har valt att antingen pausa eller helt och hållet lägga ned sin verksamhet – ett beslut vi absolut inte vill drivas till behöva ta. Vår förhoppning är såklart att flygen åter igen börjar gå som vanligt, men för december och januari är allt inställt. Dessutom blir det ju kallt även i Spanien under vintern och hundhemmen har sällan resurser för att kunna erbjuda hundarna varma utrymmen. Därför vill vi såklart få hit hundarna snarast möjligt, så de slipper frysa under kalla och långa vinternätter.

 

Vår nuvarande adoptionsavgift ligger bland de lägsta av hundförmedlingar, samtidigt som arvodet vi betalar hundhemmen för varje hund ligger relativt högt i jämförelse. Detta är något vi är stolta över att kunna hjälpa hundhemmen med då de kämpar så förtvivlat redan med de små medel de har. Hittills har vi i princip gått plus/minus noll för varje hund vi förmedlat, och vi vill så klart inte behöva sänka arvodet så att hundhemmen, och även hundarna, blir lidande på grund av flygbolagens inställda resor och uteblivna adoptioner. Hundhemmen har redan drabbats mycket hårt av pandemins skadeverkningar då lokalborna nere i Spanien inte längre har råd att hjälpa till med ekonomiska medel och donerad hundmat.

För att vi alltså ska slippa kasta in handduken, och kunna fortsätta hjälpa hemlösa och nödställda hundar att kunna få ett eget hem, vädjar vi därför till er. Skulle ni kunna tänka er att stötta oss genom att donera en liten slant till föreningen så att vi kan fortsätta med vårt arbete? Inget bidrag är för litet, utan varje krona räknas!

Vår insamling pågår året ut. Vi redovisar varje gåva varje månadsskifte. Du som vill bidra till vårt arbete så hundarna får komma hem kan använda antingen
Bankgiro 499-5460
eller
Swish 123 207 23 12
och som meddelande skriver du “insamling ADA”.

Ett stort varmt tack i förväg!

Photo by ADA-hundar - En andra chans on October 12, 2020. Bilden kan innehålla: hund och utomhus.
Lycka är att få en egen människa!