En av mina lyckligaste dagar är den 22 juli 2018. Då landade min älskade lilla spanska hund Cloe❤️ Min kära vän Trissan sen många år tillbaka och som tidigare tipsat mig om små tussar från Spanien och så även denna gång, sände en bild av Cloe från föreningens hemsida och skrev: “vem kan motstå den här guldklimpen?” och DET kunde jag ju inte…

… så jag bokade Cloe omgående. Hon hade hittats övergiven på gatan och hittat sin tillflykt i ett gammalt däck där någon lagt mat till henne.

Cloe lämnades in på FBM i maj och den 22 juli kunde hon då landa på Arlanda då hon var färdig för resa till mig.

Snälla Trissan följde med till Arlanda för den stora dagen då en mycket nära vän till henne, Berit Gillberg, var den som kom med Cloe. Jag tvingade upp Trissan och min man tidig i ottan fast planet skulle landa vid lunch!!! Jag ville till flygplatsen så fort jag bara kunde då jag väntat i flera veckor på henne. En underbar sommardag var det och tårarna rann när jag fick henne i min famn, en sån glad och positiv hund, 7 månader gammal.

Sen dess har hon inte varit ifrån mig en enda dag och vi har gått grundkurs, testat på agility, vilket hon älskar, och hon är så lydig och underbar på all sätt och vis.

När hon kom till oss hade vi vår andra spanska hund Rocco som då var 15 år.  Han fick tyvärr somna in i våras och Cloe blev ledsen, det märktes. Vi sökte då efter en till spansk vovve men fann ingen som kändes rätt och därför blev det till slut Cookie, en svensk malteser och Cloe blev glad igen. De älskar varandra.?

               

Det fungerar bra med Cloe, hon älskar alla förutom att hon är rädd för barn, så något måste ha hänt i Spanien med barn. Hon har nog chihuahua i sig, ganska likt ett sånt huvud, kanske terrier med mjuk päls? och någon löparhund, då hon kan springa sååå fort.

Vi bor på landet och har en stor inhägnad tomt där de båda springer och leker med varandra. Underbart att se. På nätterna ligger hon i min säng under täcket och det känns så mysigt att ha henne där.

Ja, detta var lite om min älskade Cloe och än en gång “tack Trissan!” för att du visade mig bilden av henne på hemsidan och “tack Berit!” för att du tog hem henne till mig och husse.

Hälsningar från Helen Thors