Föreningen

ADA-hundar – En andra chans är en ideell liten förening med stor ansvarskänsla och många års erfarenhet av omplaceringsverksamhet. Under perioden 2000-2015 var ADA-Animales de Andalucia aktiv och vi lärde oss mycket under dessa år. 2016 avregistrerades ADA eftersom föreningen hade växt sig för stor men de aktiva blivit för få. Men suget att hjälpa hemlösa hundar fanns fortfarande kvar i  några av oss och vi beslutade att sätta igång igen; i mindre format men med lika stor krav på kvalitén som i ADA. I januari 2018 registrerades så denna förening.

ADA-hundar – En andra chans innehar ett s k Tracenummer utfärdat av spansk myndighet och godkänt av Jordbruksverket. Hundarna flygs till Sverige med handelsintyg enligt svensk lag.

Vårt honnörsord är kvalitet, inte kvantitet. Föreningens syfte är att på olika sätt värna om hemlösa hundar, främst i Spanien. Det innebär att i samarbete med hundhemmen förmedla hundarna för adoption till familjer i Sverige, men också informera om det hårda liv de utstötta hundarna ofta får utstå samt att, med er hjälp, genom insamlingar och donationer stötta hundhemmen med ekonomiska bidrag. Hundarnas väl och ve är av högsta betydelse för oss men lika viktigt är att de blivande hundägarna blir nöjda d v s att vi matchar rätt hund till rätt familj för bästa möjliga framtid för alla.

ADA-hundar – En andra chans mailadress kontakt@enandrachans.org.

 

Ordförande Alexandra Nagy

2012 var första gången jag av en slump snubblade över ADA, då jag och min dåvarande sambo var sugna på att adoptera hund. Och tur var väl det, för det var tack vare föreningen som underbara Manolo kom in i våra liv, och som sedermera också fick mig att engagera mig mer i att hjälpa utsatta hundar.

Efter att ha följt föreningens arbete och haft regelbunden kontakt med dåvarande ordförande, Trissan Söderlund, under många år, blev jag 2019 officiellt en del av ADA då jag klev in som suppleant i styrelsen. I samband med detta började jag också resa som hundeskort för de hundar som adopterats, vilket gav mig rejält med blodad tand att vilja göra mer för djuren på plats även nere i Spanien. Sommaren 2020 drog jag igång ett gediget research-arbete gällande olika hundhem på solkusten med omnejd, som sedan resulterade i en roadtrip och en rad nya samarbeten.

Hittills har jag fått äran att dela mitt liv och min vardag med tre spanska hundar, utöver Manolo som kom från Fundación Benjamín Mehnert, även Lucho från Adopta compañeros abandonados, samt det senaste tillskottet Zape från El Refugio de LEO.

Utöver hundar så ligger tamråttor mig extra varmt om hjärtat. Jag har haft råttor sedan 2008 och nästan lika länge varit med och drivit Råttjälpen, en förening som räddar och hittar hem åt tamråttor som farit illa. Jag är utbildad djurvårdare med fördjupning i djursjukvård, men jobbar idag inom transportbranschen, där jag kan ha hundarna med mig i långtradaren.


Sekreterare Madelene Jensen

Trädgårdsutbildad djurfantast från Norrland

Räddningsdjur är det som ligger mig varmast om hjärtat, min största drivande passion i livet är att få hjälpa utsatta djur till ett nytt lyckligt liv i trygghet. Jag har alltid velat arbeta med hundar då jag är väldigt intresserad av hundpsykologi och problembeteenden hos hund, och har jobbat mycket med hundar privat. Men när Alexandra tog med mig på en resa till FBM i Sevilla insåg jag hur mycket jag vill hjälpa till!

Idag har jag förutom mina råttor min pensionerade 10-åriga amstafftik Loka kvar. Har aldrig varit hundlös en sekund i mitt liv. Nu 2021 tar mitt liv ett nytt spår då jag utbildar mig till kvalificerad djurvårdare på nivå 2.


Kassör Anna-Lena Nyberg


Ledamot Christopher Wilmerå


Ledamot Berit Gillberg


Suppleant Nova Loman

Om du bad mina vänner definiera mig skulle de nog alla göra det med två grejer, hundar och segling. Jag är född och uppväxt på segelbåt och har älskat, och involverat mig med, hundar hela livet. Jag fick min första adoptivhund, Fang, när jag var sju år gammal. Både hundpsykologi och hundvård har alltid varit en passion och jag har hjälpt och tränat många hundar under åren. Jag blev involverad i föreningen när min mamma skulle adoptera hund och vi hittade ADA. I dag, utöver ADA, renoverar jag en segelbåt med målet att, tillsammans med min hund Nimrod, segla jorden runt.