Nelson (“Chappy”)

Nelson (“Chappy”)

Kön: hanhund
Född: höst 2017
Mankhöjd: 51 cm
Vikt: 27 cm
Ras: sharpeikorsning
Bakgrund: kom som valp till hundhemmet
Organisation: Triple A
Adoptionsavgift: 5900 sek

Nelson adopterades från hundhemmet som valp och bodde i familj under åtta månader så han är van vid husets regler. Tyvärr lämnades Nelson tillbaka till Triple A efter dessa månader och som anledning angav ägaren att det berodde på hundens lynne. Rasen sharpei är en bra familjehund men har en stark karaktär. Samtidigt så måste det sägas att ägaren tröttnade på Nelson när han var i värsta slyngelåldern.

Nelson är väldigt mjuk, var alltid lite blyg som valp och är det fortfarande till en viss del. Nelson uppskattar när det är ganska tryggt och harmoniskt omkring honom. Han är en lugn och fin kille som gillar att mysa. Blir det alltför högljutt och hetsigt på hundhemmet, där det alltid är mycket ljud, så tar han det ändå bra. Han är så rar och go´och när han lär känna sin människa blir han så lycklig. En mycket snäll kille.

Nelson kallas för “Chappy” på Triple A. Han fungerar oftast bra med andra hundar men blir lite osäker om det är för många och starka hundar runt honom –  han gillar inte dominanta hanhundar. På hundhemmet bor han med fem andra hanhundar och det är inget problem alls. Men han skulle säkert passa som ensamhund också.

Nelson älskar långa promenader och går fint i koppel. Han är en stark och aktiv hund, vill leka och busa.

Film tagen 19 augusti 2018