Caramiel nu Molly HAR FÅTT HEM

Kön: tik
Född: november 2017
Mankhöjd: 46 cm
Vikt:
Ras: blandras
Bakgrund: hittad övergiven
Shelter: Triple A
Adoptionsavgift: 5900 sek

Familjen berättar:

Molly, f d Caramiel,  kom från Spanien till Sverige 2020-03-13 och hon var då osäker, reagerade på hastiga rörelser och höga ljud och det kan fortfarande skrämma henne lite men är mycket bättre idag.  Hon varnar med skall när hon hör ljud eller ser något utanför fönstret hemma.

Molly har god hälsa och fina tänder. Hon är kastrerad. Hon är en glad, pigg och aktiv hund, väldigt kärleksfull och älskar att kela och gosa. Ett litet barn finns i nuvarande familj och detta har aldrig varit några problem. Det finns också en äldre tik i hushållet och det fungerar fint.

Molly går i koppel men drar gärna. Det fungerar bra att både springa och cykla med henne. Hon har mycket jaktinstinkt och behöver inkallningsträning för att man ska kunna släppa henne lös. Hon behöver också träna på hundmöten eftersom hon kan bli osäker. Molly älskar mat och stoppar det mesta i munnen, man får vara lite observant när man är utomhus.

Molly söker en aktiv familj som vill sysselsätta henne. Hon behöver regelbunden motion och aktiviteter för att må bra, gärna tillgång till en trädgård som hon kan springa runt i. Hon är en smart tjej med vilja att både lära och tillfredsställa. Molly vill gärna vara i närheten av husse och matte hela tiden men är lugn inomhus. Hennes favoritaktivitet är att springa och hämta tennisbollar som kastas i trädgården.

Molly är ingen svår hund men både känslig och envis och behöver guidas med mjuka och konsekventa metoder för sin självkänslas skull och trygghet. Nuvarande familj kan inte ge Molly den tid och uppmärksamhet som hon behöver för att nå detta så vi söker nu en passande ägare/familj som förstår vad vi menar och är rätt person/personer för denna vackra tik, som kan vara en podenco-pincherkorsning av utseendet att döma. Hon förtjänar någon som kan ge henne mycket tid och kärlek och vi hoppas kunna fylla denna önskan.

NEDAN INFO OCH FOTON FRÅN SPANIEN

Caramiel är en vacker liten tik, mycket vänlig och trevlig. Hon är social med människor hon lärt känna men behöver lite tid på sig att lära känna och få förtroende för främlingar. När hon väl känner sig trygg så blommar hon upp, är pigg och busig. Med andra hundar fungerar hon jättebra.
Caramiel har stark jaktinstinkt och behöver mycket inkallningsträning om man vill kunna ha henne lös. En ny ägare måste vara medveten om detta och att hålla henne kopplad tills inkallningen verkligen sitter.

Caramiel hittades övergiven i november 2019 och utan chip så någon ägare har inte kunnat lokaliserats. Veterinären uppskattades hennes ålder till cirka två år och kunde se att tiken, trots sin unga ålder, haft många valpkullar tidigare.

Filmen tagen 6 december 2019.