Agus HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: juli 2018
Mankhöjd: 50 cm
Vikt:
Ras: blandras
Bakgrund: från den kommunala perreran
Organisation: Protectora de Animales de Malaga
Kom in:
Adoptionssumma 6900 sek

Agus kommer från perreran och fick därmed en bättre chans att hitta en familj här på hundhemmet. Han var då otrygg till en början; vaktade sina leksaker, hade ett skeptisk sätt till tillsägningar och försökta tyffa till sig. Men personalen har jobbat mycket med honom och han blir långsamt bättre dag för dag ju säkrare han blir.

Agus är så mysig nu och sympatisk. Han vill ha kel och uppmärksamhet av volontärerna. Han är en riktig livsnjutare; älskar kontakten med människor och är mycket tillgiven. Han går fint i koppel och gillar promenaderna.

Agus är aktiv och nyfiken och älskar att springa efter en boll under den halvtimmen han får i rastgården. Ibland kan han vara “vaktig” med sin boll och vill ogärna släppa ifrån sig den när leken är över, men träningen med detta fortgår hela tiden. I kontakten med andra hanhundar vill han gärna vara i centrum och kan då visa en viss dominans. Han delar hägn med tre tikar utan några problem.

Agus väntar nu på eget, tryggt hem. Trots att han är social och framåt nu kan han kanske visa osäkerhet i vissa situationer genom att vara “styv i korken” innan han kommit till rätta i sin nya miljö. Därför söker vi en familj som har viss erfarenhet av hund, kan läsa av hunden och guida honom rätt där kaxigheten kan dyka upp. Vi bedömer honom ändå som en okomplicerad hund men hem med små barn kanske ska undvikas med tanke på vaktigheten med leksaker.