Aileen HAR FÅTT ETT HEM I BELGIEN

Kön: tik
Född: 2019
Inkom till hundhemmet: oktober 2020
Mankhöjd: 50 cm
Vikt: 15 kg
Ras: blandras
Bakgrund: upphittad på gatan utan chip
Fungerar med katt: Nej, kanske med träning
Fungerar med barn: Ja
Organisation: El refugio de Leo
Adoptionsavgift: 5900 sek

Upphittad på gatan, utan något chip, kom Aileen in tillsammans med sin kompis Linda in till hundhemmet i oktober 2020. Troligtvis övergiven av en jägare eftersom hon inte höll måttet som jakthund, det är snarare en regel än ett undantag att dessa hundar behandlas på detta vis.

Aileen är e pigg och glad tik, med stor aptit på livet. Och som om det inte vore nog kan hon stoltsera med att hon förmodligen har Spaniens längsta tunga, den är alltid ute och fladdrar i mungipan, som synes på hennes bilder.

Hon är aktiv, och söker ett hem där man vill ta med henne ut på äventyr och låta henne få utlopp för sin energi. Varför inte skaffa en kompis som följer med ut på löprundan?

Aileen fungerar fint med andra hundar, även med nya bekantskaper går hon fint ihop med på en gång, vad gäller katter är det dock lite mer osäkert. Hon har aldrig gjort utfall mot någon katt, eller ens gått nära, men hon blir upphetsad och skäller när hon ser dem. Hundhemmet kommer utvärdera detta närmare, men i dagsläget söker vi därför ett hem  till Aileen utan andra mindre djur.