Alba HAR FÅTT HEM

Kön: tik
Född: 2017-2018
Mankhöjd: 53 cm
Vikt: 20 kg
Ras: blandras
Bakgrund: upphittad
Förening: NOA
Adoptionsavgift: 5900 sek

Alba är en förtjusande pitbullkorsning, så mjuk och lydig. Hon älskar människor, är mycket kelig och söker närhet.

Alba hittades på en gata i utkanten av Sevilla. Hon var i mycket dåligt skick men är nu helt återställd.  F n. vistas Alba på ett hundpensionat men ibland tar volontären Rosetta i NOA hem tiken till sig och hon berättar:

” Alba är lekfull med en vitalitet normal för en hund i hennes ålder, ca 2,5  år. Hon visar ingen aggressivitet,  tvärtom så hon är mycket social. Hon har enbart reagerat när hon varit i mitt hem om någon av mina hundar morrat åt henne. I och med att vi alltid är närvarande och Alba är lydig, så har det inte lett till någon konflikt, men det är viktigt att den person som adopterar Alba har kännedom om det och kan rätta henne. Hon kommer genast vid inkallning och hon håller sig nära personen i hennes sällskap,

Alba är inte testad med katter i ett hem, men hon visar inget intresse för dem utomhus. Hon går bra ihop med höns. Vi har ingen erfarenhet av hennes reaktion på de andra djuren på gården. Om det behövs, så kan vi försöka testa henne med katter inomhus.

Alba går relativt bra i koppel och hon lyder när hon blir rättad. Man måste ha i åtanke att Alba för det mesta bor i ett hägn på hundpensionat och promenaderna utomhus inte blir alltför ofta. Men när hon är i mitt hem blir det promenader flera gånger om dagen och man märker genast att hon  snabbt gå bättre i kopplet och nästan inte drar alls. Hennes attityd mot andra hundar vid promenaderna är mycket social.

Inomhus är Alba mycket lugn. Hon förstör ingenting och hon skäller inte (hon skäller överhuvudtaget nästan inte alls) och hon är inte rädd för dammsugaren.”

Nya bilder direkt efter filmerna.

Alba med hönsen

Alba och vattnet

Alba leker med boll

Alba och Bertina leker

Alba och Bertina

Alba i trädgården

A

dav

Nedan: det är inte så kul på hundpensionatet.