Anders HAR FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: hanhund
Född: februari -13
Mankhöjd: 47 cm
Vikt: 16, 6 kg
Ras: vattenhund
Bakgrund: inlämnad

Anders är en frejdig kille, mycket kärleksfull och mysig. Han är medelaktiv och nyfiken. Anders umgås lika bra med hundar som katter och mycket gärna med människor, stora som små. Han är en klok hund, så underbar och tycker om promenader. Han lystrar om man lockar med hans namn på honom. Anders älskar om man kastar boll med honom.  Ett till nöje är om han blir kliad mellan öronen.

Anders är en fantastiskt trevlig hund. Han är inte dominant på något vis men trygg och säker. Anders kom från det kommunala uppsamlingshemmet till FBM 9/3 i år.

Info från jourhemmet.

En mycket lättsam hund kliver in här och gör sig hemmastadd direkt trots våra egna fyra hundar som visserligen är vana vid gästhundar men ändå främmande för Anders. Helt rumsren från första stund. Lugn inomhus, lekfull ute och jättefin i koppel (haft en ägare förut?) . Han känns problemfri och trygg. Finns inget negativ att säga alls om honom utom att kanske pälsen måste skötas. Nu var han tovig när han kom vilket inte är konstigt, man har inte tid att hålla efter hundarnas päls på hundhemmet. Vi rakade av och klippte med sax – han var så duktig och lugn då – så nu är han en “spansk nakenhund”. Han tycker det är jätteskönt att vara av med pälsen, ser vi, den var fruktansvärt tjock.