Aprils profil – Giovanni

Giovanni, allas älskling men ändå ingens på riktigt.

Vi träffade Giovanni för en sex-sju år sedan, då han var liten valp och nyss kommit in på hundhemmet. Han var mycket rädd på gränsen till skräckslagen och fick därför vara med kontorspersonalen för att vänja sig vid kontakt. Han lärde sig lita på dem men rädslan gick aldrig ur honom.

Silvia, medicinansvarig på FBM, ger Giovanni en egen stund med kel

Natascha, allt-i-allo på FBM, älskar också Giovanni


Som sagt var, allas älskling

Åren har gått och mycket händer på sheltret, nya hundar kommer in och andra adopteras ut. Men för Giovannis del blev det ingen skillnad. Många fina foton har tagits på Giovanni, många föreningar har försökt hitta ett tryggt och, för rädda hundar, erfaret hem. Men inga försök har gett resultat. Även om alla på FBM älskar honom så är han ändå ingens egen älskling, har ingen egen familj.

Förrän nu! Äntligen väntar en flytt för Giovanni! Marina och Christian i Österrike, också distansmedarbetare till FBM har lovat att den lille killen ska få ett hem hos dem. Hos dem och deras galgos. Där ska han få landa, ta emot kärlek och aldrig överges. Egentligen bestämde sig paret före jul, efter att ha träffat Giovanni så många gånger under sina resor till hundhemmet, att adoptera honom och det löftet fick han och all personal på nyårsafton.

Men någon flytt för honom kunde det inte bli förrän till våren eftersom de köpt ett hus på landet och ville ställa iordning och göra rymningssäkert stängsel först. Nu blir flytten tyvärr ännu lite fördröjd på grund av situationen i världen men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, sägs det men förhoppningsvis drar det inte iväg för länge.

Marina har en kel- och pratstund med blivande familjemedlemmen

Giovanni har ju träffat både Marina och Christian flera gånger förut och känner säkert en koppling till dem, så övergången lär nog inte bli så svår. Nu hoppas vi på ett långt och lyckligt liv för Giovanni. Vi hoppas även få bilder på honom och hans familj och bus i trädgården.