ARGOS HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: 2015
Mankhöjd: 72 cm
Vikt: 50 kg
Ras: blandras
Med katt: vet inte, se info nedan
Med barn: bra
Bakgrund: tillbakalämnad av ägaren
Organisation: Protectora de Animales y Plantas de Málaga
Kom in: 7/11 2020
Adoptionsavgift: 5900 sek

Argos gillar alla sorts leksaker. Han ser så härlig ut med sina stora ben när han hoppar och springer efter dem som en valp. Argos är bara en stor bamse full med kärlek. Han är dessutom klok och kan kommandon som “sitt”, “spela död”, “krypa mellan dina ben” m m  och hela tiden går hans svans i vild glädje. Han är så social, älskar att mysa och leka med människor.

Med andra hundar fungerar Argos jättebra. Om en tik gnäller av rädsla för denna stora nalle så backar han undan av respekt. Han attackerades nyligen av en hund och Argos reaktion var bara att gnälla, inte att ge tillbaka. Volontärerna arrangerade sedan ett möte med en liten hund och det gick också fantastiskt bra. Han umgås även med hanhundar utan problem. Under en promenad blev en vinthund kär i Argos och uppvaktade honom genom att rida på honom (se film nedan) men Argos bara väntade tålmodigt på att vinthunden skulle ge sig. Men givetvis, om en dominant hanhund kommer och muckar så kan säkert Argos säga ifrån ordentligt.

Argos går fint i koppel men han är stark och om något doftar gott vill han gå år det håller. Han är inte okontrollbar men man bör vara tydlig med vem som väljer väg. Det är alltså inget för små barnahänder att gå ut och gå med.

Argos övergavs av sin första ägare för drygt två år sedan. Han räddades till Protectora de Animales y Plantas de Málaga där han snabbt blev adopterad. Han bodde sedan med sin familj i ett stort hus där det också fanns en liten hund och katt. Nästan två år senare lämnade de tillbaka hunden till sheltret. Som orsak angavs att han dödat den 14-åriga katten, vilket personalen på sheltret inte trodde på – han hade ju bott med katten i två års tid utan problem – men vem vet, visst kan det vara sant, det kan ha skett antingen av olycka eller irritation.

Den här goa, snälle killen är så stark och så livsglad att svansen går hela tiden och benen sprallar iväg, så kanske man ska undvika en småbarnsfamilj så de små inte blir omkullsprungna. Han kan säkert behöva några lektioner i “vett och etikett” och vi söker en familj med erfarenhet av buffliga, glada hundar som kan visa Argos hur man uppför sig när det inte är lekstunder.