Asterix HAR FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: hanhund
Född: juni 2016
Mankhöjd: 47 cm
Hals 30
Vikt: 15 kg
Ras: blandras
Bakgrund:
Shelter: FBM

Vår hundeskort mötte lufstrollet Asterix 17/1 och berättar så här om honom: “Han hade lockat på min uppmärksamhet hela dagen och när jag tog ut honom som sista hund för kvällen, så släppte han ut en lång suck och hoppade upp i min famn. Han av mig världens kram och lade huvudet på min axel.
Jag bar ut Asterix genom grindarna, men ställde sedan ner honom på tassarna för att kunna observera hans gång. Han går fint i koppel men baktassarna pekar lite lätt utåt och det är så han är skapad s a s.
Det är inga problem med att få röra, peta på och undersöka honom. Han bara njuter av kontakten.
Här har ni en tricksare om ni har godiset och tålamodet. Asterix försökte göra konster för mig hela tiden istället för att posera fint när jag lockade med godis.
Jag bar honom i famnen hela vägen tillbaka till buren för han var så go och mysig och han låg med huvudet mot min axel och suckade nöjt hela tiden.
Adopterar ni Asterix så får ni en vän för resten av livet.”

Asterix är mycket trevlig med sin ungdoms livlighet. Han var pigg och svår att mäta men mankhöjden ligger på cirka 45 cm och därmed ligger han kvar på “mindre hundar” men vid ett intresse kan vi försöka ordna ett mer exakt mått. Asterix var något ängslig till sättet när han kom till FBM, men han är nu mer balanserad. Han går inte så bra ihop med katter. Han tror att han får jaga dem så vi söker ett hem utan katt. Asterix kommer ursprungligen från perreran. Man vet inget om hans bakgrund.

Adoptionsavgift 5900 sek.

Rapport och foton från jourhemmet efter 24 timmar: “Asterix går bra ihop med våra egna hundar. Han är rumsren och duktig. Han hoppar lätt in i bilen och älskar att åka i den. Asterix är nyfiken och kommer springande så fort vi öppnar kylen men lyssnar när man ber honom sitta innan han får godis. Han har normal energinivå för sin ålder men kan koppla av och mysa i knä också.  Asterix är en liten mjukis och det krävs inte mycket av tillsägelser för att han ska fatta galoppen. Han har det vi kallat för “aim to please-draget”, han gör allt för att glädja dig. En riktig guldklimp!

Asterix visar hur fint han går i koppel trots att han inte är van.