♀ Astrid – ADOPTERAD

~ Astrid ~

Astrid är en genomsnäll, nyfiken och helt fantastisk tjej, med massor av energi. Hon vill ha mycket närhet och söker en familj som kan ge henne kärlek och låta henne vara med på spännande vardagssaker. Hon har lätt för att lära och vill vara till lags, så med träning kan hon nog lära sig det mesta.

Astrid trivs inte med att bli lämnad ensam, så hennes nya familj behöver träna henne på det.

Astrid finns att besöka utanför Stockholm eller i södra Hälsingland.

Kontaktperson

Malin

Adoptionsavgift

4500 SEK

Kön

Tik

Född

2020

Ras

Blandras (vizsla)

Mankhöjd

45 cm

Vikt

11 kg

Fungerar med katt

ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

gpar

Om Astrid

Astrid togs från en kennel av en äldre person som inte tog hand om henne på rätt sätt. En volontär hittade henne springande lös på gatan, och tog in henne för att kolla hennes chip. De fick tag på ägarens dotter som sa att hennes far inte ville ha hund, utan lät henne springa fritt på gatan med risk för att bli påkörd, sparkad, misshandlad eller stulen. Efter en kort vistelse i hundhem kom Astrid till jourhem i Sverige.

I jourhemmet har Astrid blommat ut till en fantastisk tjej med en stor personlighet! Hon är med på allt, otroligt intresserad och följer sina människor runt i hemmet, så länge de håller på med något spännande. Blir det mindre spännande har hon inga problem att koppla av och rullar gärna ihop sig i ett soffhörn, allra helst intill matte eller husse, där hon kan sova i timmar (och snarka)!

Astrid är genomsnäll i alla situationer. Hon finner sig i allt utan sura miner, till exempel få vaccinationsspruta eller att man tar tuggbenet eller leksaken ifrån henne. Apropå vaccination så har hon varit till svensk veterinär två gånger med jourfamiljen och är helt genomgången med veterinärens kommentar ”nötfrisk tjej det här”.

När det är dags för motion är hon gärna med på upptåg, även om hon ogillar dåligt väder. Självklart hänger hon på motvilligt då också, för som sagt, Astrid accepterar allt. Är vädret bra kan hon promenera i timmar, hon går fint i kopplet och är lätt att promenera med. Hon har fått prova på några lektioner agility och när hon förstod vad som förväntades av henne, fullkomligt flög hon över hindren (se video nedan). Det här är en hund som behöver aktiveras en del, med lagom utmanande och rolig aktivitet, då mår hon som bäst.

Ett DNA-test har visat att det är en hel del Ungersk Vizsla i Astrids familjeträd, både släthårig och strävhårig. I kombination med en stor dos Chihuahua får man en mycket lättviktig och behändig fågelhund.

Astrid är glad och kontaktsökande när hon möter andra hundar. I jourhemmet bor hon ihop med en annan hund, de trivs väldigt bra ihop. 

Astrid har en hel del separationsångest. Hennes nya familj måste ha möjlighet att ensamträna henne innan hon klarar av att vara själv.

Vill du adoptera Astrid?
Gör din intresseanmälan här nedan.