Astro

Kön: hanhund
Född: 2014
Mankhöjd: 52 cm
Vikt: 13 kg
Ras: podenco
Bakgrund:

Astro är en kärleksfull hund som har svårt att öppna sig helt och känna sig trygg. Han har haft en hård uppväxt och är stressad och osäker på omgivningen i många situationer, bland annat lider han av oljudet som råder på hundhemmet.

Men när Astro får gå en promenad i koppel till den stora lekhagen och där släpps lös blir han lugnare och han kommer till och med fram och låter sig lockas av godiset han erbjuds. Astro blir alltså ängslig och påverkad av stress och oljud men han kan troligen komma till sin rätt ganska snabbt i en lugn och trygg familj.
Den här herren är för övrigt tillitsfull, timid och mysig. Det finns inget dominant i honom. Han är trevlig med människor stora som små, andra hundar och även katt.
Astro kom in på FBM i november 2016 och har väntat sen dess på att få ett eget hem.  Naturligtvis kräver han en ägare som kan handskas med den här typen av rädslor och träna sin hund med mjuka metoder. Astro kommer att vara osäker och blyg till en början, hur mycket törs vi inte säga, han har varit med om en del tuffa saker, men hittar han sig själv och trygghet så finns det en mycket kärleksfull och fin hund därinne.
Adoptionsavgift 4900 sek.