♂ Bacchus – UTGÅR

~ Bacchus ~

Viktigt information

Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med erfarenhet. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara, starka och aktiva hundar som kräver en stabil, trygg och erfaren hundförare som vill träna med positiva metoder.

Bacchus finns att besöka i Stockholm

Adoptionsavgift

7900 SEK

Kön

Hanhund

Född

2019

Ras

Dogo Argentino-mix

Mankhöjd

61 cm

Vikt

40 kg

Fungerar med katt

Nej

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja, äldre barn

Kommer från

Kommer från Spanien, bor nu i Sverige

Om Bacchus

Bacchus (f.d. Peter) är en härlig och glad kille, som trots en tuff start i livet bara har kärlek att ge till alla han möter. Bacchus adopterades via En Andra Chans för två år sedan och har sedan dess levt livet som en älskad familjemedlem och träningskompis, men på grund av sjukdom i familjen söker han nu ett nytt hem. 

Han hittades fastbunden till ett träd, med ett av stålrepen som fastnade hårt runt hans ben och orsakade stor sårskada. Skadan är helt läkt och trots att han alltid kommer ha ett ärr kvar är det inte något som påverkar funktionen av hans ben. Trots hans tragiska historia är Bacchus en helt magisk hund. 

Sedan han kom till Sverige har Bacchus fått testa på det mesta inom hundsportsvärlden, från rallylydnad, till nosework, till hoopers, och han är alltid lika glad att på testa på något nytt. Allra roligast tycker han det är att få arbeta med nosen, så om man vill hålla på med t.ex. nosework eller viltspår vore det extra kul. Oavsett vad man vill göra med sin hund är Bacchus pepp, men han är också mästare på att ta det lugnt i alla miljöer. Han är framför allt matmotiverad och håller hårt på sina mattider, så även om du inte ställer klockan på helgen kommer Bacchus vänligt men bestämt berätta för dig när det är dags för frukost. 

Bacchus skulle passa i de flesta miljöer. Han bor nu i en lugnare del av Stockholm, och förutom den absoluta innerstaden skulle det mesta funka för honom, så länge han får den aktivering han behöver. Efter att ha gjort sig hemmastadd på en plats har han inga problem att vara ensam i några timmar. Han har ett stort viltintresse (som den Dogo han är) och jagar gärna småvilt som ekorrar och råttor, men har lärt sig låta bli kanin och rådjur. Tyvärr blev Bacchus slagen av en katt när han var ny i Sverige och sedan dess är han rädd för dem, vilket han uttrycker genom att göra skrämselutfall mot de man möter om man inte lockar honom förbi med en godisbit. Det vore därför bra att den nya ägaren är hundvan och kan läsa hans signaler, så att man fånga upp honom innan han behöver reagera på eventuella saker han tycker är läskiga. 

I sitt nuvarande hem har Bacchus med jämna mellanrum fått umgås med andra hundar och det är inga problem alls. Han leker snällt med även den lilla mopsen i umgängeskretsen. Han föredrar att umgås med människor över hundar och är duktig på att gå förbi de man möter på promenad. Dock så vill Bacchus inte dela med sig av sina saker eller sin mat med andra hundar när man är hemma, så det vore bäst för honom att bo som ensamhund. Bacchus är mycket glad i barn men på grund av sin storlek vore det tryggast om eventuella barn i familjen är lite äldre. Han har en delvis utredd foder- och miljöallergi som visar sig i klåda och sår på de platser han kliar, vilket går att lindra med specialschampo och kortisonspray. Just nu mår Bacchus bra på foder gjort på lamm och vit fisk, och mot miljöallergin kan man testa att vaccinera, även om det inte är något hans nuvarande familj gjort ännu. 

Bacchus vill inget mer än att leva ett medelaktivt liv, med härliga promenader, aktivitet i vardagen och massor av mysiga tupplurar med sin familj. Han är en helt okomplicerad hund att dela sin vardag med och lämnar ingen som möter honom oberörd.

Vill du adoptera Bacchus?
Gör din intresseanmälan här nedan.