Bambina HAR FÅTT HEM

Kön: tik
Född: 11 november 2019
Mankhöjd: 63 cm
Vikt: 23 kg
Ras: Blandras (siberian husky-podenco)
Bakgrund: inlämnad av familjen
Kom in: 22 september 2020
Organisation: Protectora de Animales de Malaga
Adoptionsavgift: 6900 sek

 

 

Bambina hade en familj som sorgligt nog inte fick ha kvar hunden för hyresvärden. “Hon stör, hon skäller” sade han och så hamnade Bambina i en kennel på detta shelter innan hon ens var ett år.

Denna ung tik, korsning mellan podenco och siberian husky, så vacker med sina himmelsblå ögon, blir en fröjd för den utomhusintresserade sportmänniskan. Bambina är en aktiv hund som älskar att leka och springa lös på gården och mellan hennes “löprundor” vänder hon sig till volontärerna och ber om uppmärksamhet genom att lägga upp sina framben på deras axlar. Bambina är så social och vänlig, har ett öppet hjärta och inget ont i bagaget.

Bambina fungerar jättefint med andra hundar av båda könen men i sin egen kennel kan hon vara lite bossig och det finns en risk att hon kan bli så i ett hem också om det kommer in en annan hund, men med detta i minne och en erfaren familj går det att träna bort.
Volontärerna tog henne på en promenad utanför sheltret där hon träffade massor med främmande hundar och hon gick ihop med alla. Katter är spännande, tycker hon och det är ren nyfikenhet, inget annat för hon gjorde inga utfall när hon träffade dem.

Bambina är fortfarande ung och får hon inte aktiviteter efter sina behov så kommer hon att bli orolig och nervös. kanske börja göra ofog för att hitta på något att sysselsätta sig med. För sin energi måste hon få ut på något sätt. Vi tror faktiskt hon var för sysslolös i familjen eftersom hon skällde så mycket, kanske t  o m separationsångest av att lämnas ensam.

Även om Bambina inte har huskyns komplicerade karaktär, så är hennes aktivitetsnivå hög. Hon är en hund som verkligen kräver mental stimulans. En promenad på gatorna och park genererar en stor nyfikenhet hos henne; nya dofter, gräva i jord, lösdrivande hundar och katter. Att använda nosen kan vara bra för henne som aktivitet om hemmet är intresserade av sådant.

Det är ingen tvekan om att Bambinas ögon och leende (om man kan säga så om en hund) får nästan vem som helst att förälska sig i henne. Men även om många vill ta hand om henne så är den perfekta familjen den som har tid att ge henne, tålamod att träna  och kärlek att ge, leka och kela… och om detta passar in på någon av er så kommer hon alltid vara lojal och tillgiven sin ägare. Denna stora härliga tik har en livsglädje som är så uppenbar och låt henne få behålla den genom att möta hennes behov.

Film tagen 29 november 2020.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA