♂ Bartolo – ADOPTERAD

~ Bartolo ~

Kön: Hanhund
Född: 2018
Ras: Podenco
Mankhöjd: 53 cm
Vikt: 12 kg
Fungerar med katt: Ja
Fungerar med barn::Ja
Organisation: El Refugio de Leo
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Pigga, glada och aktiva Bartolo!

En chokladbrun, vacker och väldigt lekfull ung podenco som även är krönt till hundhemmets egna lilla clown. Han är ett kärleksfullt litet busfrö som alltid har galna små upptåg på gång. Är man inte tillräckligt försiktig med sina tillhörigheter så stjäl han dem och springer glatt runt med dem i munnen och visar stolt upp sitt stöldgods för de andra hundarna.

Bartolo hittades övergiven på gatorna i Vélez-Málaga med ett tjockt rep knutet runt halsen, troligtvis från att ha stått uppbunden hos någon jägare. Förmodligen var Bartolo mer sugen på att leka än att jaga och stå uppbunden på någon bakgård hela livet, och rymde.

Bartolo är fortfarande väldigt ung, och har mycket energi och en stark jaktinstinkt. Han är en otroligt snäll och underbart mjuk hund, som behöver ett aktivt hem som kan ge honom den motion och stimulans han kräver för att må bra. Tycker du om att träna med hundar (eller vill börja testa på!), gå ut på vandringar eller sporta med hund, och är sugen på en smart, snäll och aktiv hund i perfekt mellanstorlek – då är Bartolo den perfekta kompisen för dig!

Jourhemsuppdatering 25 mars
Gospojken Bartolo och mattes historia

Jag är en riktig mjukis och vill ha mycket närhet, kel och kärlek. Jag vill vara nära i både säng och soffa. Jag är en riktig pajas sägs det och är mycket intelligent, så sant så som det sägs… Det får gärna hända saker hela tiden, när jag inte vilar eller sover förstås. Matte säger jag är vig som en apa, en hejare på att klättra och hoppa. Jag har en näsa som få och ingen doft passerar den utan jag känner det! Jag är stark i kopplet när min jaktinstink tar över, då kan det hända att jag inte riktigt hinner med att göra mina behov.

Jag har en kattkompis som jag både leker med, samt vilar och sover nära. Matte tror jag mår bäst av att bo med annan hund. En kompis att både kunna leka och vila med. Jag hade älskat att ha tillgång till inhägnad trädgård. Eller vara med kompisar i rastgården ofta, få springa fort och leka! Trots att jag är en busig liten pajas, så har jag ett bra hundspråk. Jag fungerar bra med alla sorter och storlekar.

Matte tror att jag har levt med barn förut, för om jag hör eller ser dom blir jag så glad och viftar på svansen. Jag vill dit fort och hälsa, ger dom gärna lite pussar med. Nu ska vi snart gå långrunda. Håll tummarna att vi ska gå till hästarna i hagarna! Jag tycker dom är så intressanta, fast dom har ett konstigt språk. Vill inte gå hem därifrån, så matte får nästan dra mig därifrån!