Berta HAR FÅTT HEM I SPANIEN

Kön: tik
Född: 10 januari 2019
Mankhöjd: 60 cm
Vikt: 30 kg
Ras: blandras
Bakgrund: övergiven av ägaren
Organisation: Protectora de Animales de Malaga
Kom in:
Adoptionsavgift: 6900 sek

Berta är en mycket sällskaplig och vänlig tik. Hon är trevlig och har inga problem med någon och kan därför passa vilken familj som helst.  Hon uppför sig ypperligt med både vuxna och barn och kan bli en underbar följeslagare. Hon bor i jourhem i Spanien och i hemmet finns en baby så tveka inte att införliva Berta i din familj. Hon kan bli den perfekta barnvakten. Hon är glad, undergiven, lydig, sällskaplig, tillgiven – allt man kan önska av en familjehund.

Berta uppför sig bra i koppel. Hon kan dra lite i början, detta gäller framför allt på sheltret eftersom promenaderna är få och hundarna blir så ivriga när de går gå ut. Men efter en stund lugnar hon ner sig och går fint bredvid en.  Berta är en lydig hund och kan grundläggande som “sitt”, “ligg” och stå.

När det gäller hennes förhållande med andra hundar är det just inga problem. Hon är något avvaktande i början eftersom hon är lite osäker. Men det brukar gå över efter fem minuter och samspelet går sedan utmärkt. För närvarande bor hon med en hanhund som hon kommer väl överens med. Det är inget bråk om leksaker eller mat.

Vad gör man med en hund man tröttnat på? Kanske som Bertas ägare; man låser in henne i garaget där hon får bo helt ensam. Tur hon fick komma till hundhemmet till slut. Som väntat var hon först förvirrad eftersom hon inte förstod vad som hände och framför allt; var fanns hennes ägare som hon älskade och hade varit så trogen till? Men nu har Bertas orolighet förändrats helt och hon är en ny hund.

Berta är en mycket tillgiven och lojal tik. Hon älskar närhet och att kela. Hon är ganska lugn trots att hon är ung. Hennes energinivå ligger på medel. Berta känns så harmonisk och balanserad.

Det vi önskar för Berta nu är att hon åter får vara en del av en familj, där hon får kärlek och uppmärksamhet och får njuta av livet igen.

Berta med barn