Blanca

Kön: tik
Född: 2017
Mankhöjd: 44 cm
Vikt: 12 kg
Ras: blandras
Bakgrund: inlämnad av ägaren
Organisation: Triple A
Adoptionsavgift: 5900 sek

Blanca är mycket trevlig, kelig, tillgiven och otroligt följsam. Hon har i själva verket ett stort behov att hålla sig nära sin flockledare för att känna sig trygg. Just nu har hon valt ut Bettina, föreståndaren på Triple A, som sin beskyddare och Blanca följer henne som en skugga överallt.

Blancas familj adopterade henne från Triple A men lämnade tillbaka henne i november 2018. De kunde inte lämna henne ensam för då skällde hon oupphörligen. Detta kan bero på att familjen inte ensamtränade henne när hon var valp eller också att Blanca helt enkelt är en hund som inte vill vara ensam. Vi vet att hon f n har ett behov att ha sällskap hela tiden och få bo i ett stabilt hem, ej lägenhet och gärna på landet/villa och naturligtvis är det ett sådant vi söker för hennes skull. Med tålamod och tillit går det kanske att träna henne så sakta att våga vara ensam men vi utgår från att en familj där någon finns hemma mest hela tiden eller kan ta med hunden krävs i nuläget och det enda vi godkänner. Om det redan finns en lugn och harmonisk hund i hemmet kan detta vara en fördel.

Blanca är otroligt trevlig och positiv när hon mår bra. Maken till kelig hund finns inte. Hon älskar att umgås med människor och är mycket social men kan vara lite reserverad i början mot främlingar. Hon är rädd för fyrverkerier o dyl. Blanca tycker det är toppen när hon får gå promenader och hon går fint i koppel. Hon har fina tänder och det är inga problem att få känna på tassar, öron  etc.  Med andra hundar fungerar Blanca bara bra.

Blanca skulle alltså vara idealisk till pensionerad/hemmavarande person, gärna med ännu en hund och som bor på landet eller lugnt område där man inte smäller med fyrverkerier eller nära skjutbana.