Boby HAR FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: hanhund
Född: sep 2010
Mankhöjd: 30 cm
Vikt: 6 kg
Ras: blandras
Bakgrund: ägaren dog
Shelter: FBM
Adpotionsavgift: 4900 sek

Lille Boby är en äldre vänlig gentleman som fungerar fint med andra hundar när han lärt känna dem. Han är troligen en terrierkorsning. Boby är kavat och försigkommen men vill ha sällskap. Han har haft ett mycket bra liv hos sin ägare som bodde lugnt och lantligt.
Bobys matte hittade honom övergiven på gatan när han var cirka två månader. Hon tog hem honom och där bodde han i sju år tills kvinnan dog i januari 2018. När huset tömdes lämnades Boby alldeles ensam på den inhägnade bakgården. En person kom dit en gång om dagen med mat och vatten men för övrigt inget sällskap. I elva månader, till december samma år, vistades Boby ensam på bakgården tills en släkting till kvinnan förbarmade sig om hunden och tog hem honom till sig. Tyvärr fungerade det inte med hennes egna hundar så därför lämnade hon Boby till FBM. Boby finns nu i jourhem i Sverige.

3 maj jourhemsrapport: Boby är otroligt kvick och nyfiken, en godisgosse som ofta ber om uppmärksamhet. Han följer oss som en magnet och vill gärna vara med. Bästa sysselsättningen inomhus är att sitta i knä eller ligga på våra magar och bli smekt. När han skäller så  är det ett uppfordrande skall. Detta hörs bra, så lägenhetsboende inte är lämpligt med tanke på ev störda grannar. Boby är annars otroligt lättsam, så liten och behändig men verkar ha sviter av att blivit lämnad ensam och har troligen svår separationsångest. Vi söker en familj som är hemma mycket och kan ta med honom när de åker hemifrån.

10 juli jourhemsrapport: Boby är fortfarande en nyfiken och härlig kille, alert ute men vill gärna mysa inlindad i en filt eller på våra magar när han är inne. Han är så go och vänlig. Vi har tränat lite agility med betoning på lite men Boby är så duktig och naturligtvis är det godiset som hägrar. Att åka bil är också något han gillar och han lägger sig ned i baksätet efter ett tag och där ligger han tills vi är framme även om det tar någon timme.
Boby är lättsam och passar egentligen vem som helst som kan ge honom ungefär det vi ger, sällskap, kel och lite aktiviteter. Lika mycket som Boby älskar smekningar och närhet, lika mycket ogillar han skötsel av kloklippning eller ta fästingar o dyl. Att hålla fast honom är inte att tänka på – han får panik. Detta är något som man behöver träna mycket på tills han känner sig trygg och med mjuka metoder. Annars är Boby ganska kravlös men just ensam vill han inte vara.

Kort tagna i Spanien