Camilo HAR FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: hanhund
Född: augusti -09
Mankhöjd: 56 cm
Vikt: 21,10 kg
Ras: vattenhund
Bakgrund: inlämnad

Camilo är en trevlig äldre herre som tycker om att umgås med människor. Han är inte rädd, han är nyfiken och pigg och fungerar fint med andra hundar. Med katt är det lite osäkert – han är lite ambivalent hur han ska handskas med det konstiga djuret – men med lugn introduktion borde det gå fint.

5 juni

Camilo mår bara fint. Veterinären säger att han är tunn men absolut inte utmärglad eller ens mager. Några kg gör inget att han går upp men det är en frisk hund som nu lufsat omkring i gräset i jourhemmet och väntar på att få ett eget hem. Jourhemmet har bara gott att säga om honom. Han är snäll och följsam, går utan koppel på promenaderna och känns harmonisk. Camilo är pigg och glad. Han åker bil utan problem och fungerar toppen bland jourhemmets andra djur.

27 maj

I torsdags landade Camilo i Sverige. Han klev ur boxen utan problem, skyggade inte för det nya och var lugn på flygplatsen. Han verkade ta det med ro. Nya människor var inga problem för honom att träffa. Han hade fått ett sår på benet under resan men inget allvarligt.

Camilo var väldigt mager när han kom och finns nu under noggrann uppsikt i jourhem för rehabilitering. Där får han stanna tills veterinär tycker han är redo att få en egen familj. Detta hindrar inte att du som är intresserad av honom kan höra av dig och eventuellt besöka honom.

Camillo fungerar väldigt fint i jourhemmets hundflock och med katten var det heller inga problem med.

Rapport 2 maj

Alexandra, en av våra hundägare, besökte FBM 2 maj och träffade bl a Camilo som charmade henne stort. Hon berättar att Camilo kan grundkommandon (vilket kan tyda på att han har haft en ägare) samt tar godis fint. Framtand fattas.

Camilo kommer från det kommunala uppsamlingscentret och lämnades till FBM 23:e februari i år. P g a Camilos ålder betingar han en lägre adoptionssumma.