Canela RESERVERAD TILL ANNAT LAND

Kön: Tik
Född: Augusti 2019
Inkom till hundhemmet: November 2020
Mankhöjd: ca 65 cm
Vikt: ca 20 kg
Ras: Podenco-mix
Bakgrund: Upphittad övergiven
Fungerar med katt: Okänt
Fungerar med barn: Ja
Organisation: El refugio de Leo
Adoptionsavgift: 6900 sek


Tiken Canela hade setts vandra omkring på gatan en tid och blev upplockad av en familj, som sedan kom att bli hennes jourhem. Familjen hade som intention att behålla hunden, men svår allergi satte käppar i hjulet för det. Familjen älskar henne och vill över allt annat ha kvar henne, men det går inte, därför hoppas vi nu på att hitta ett gott hem åt henne, kanske i Sverige?

Canela är en väldigt tillgiven tik som älskar att bli klappad och kelad med. Att somna under tiden som en hand smeker henne över pälsen är det bästa hon vet. Men inte att förglömma, så är hon en valp, och därmed väldigt aktiv, pigg och busig.

Just nu bor hon tillsammans med en annan hund, och det fungerar fint, men också okända hundar fungerar hon bra med. Tillsammans med sin hundkompis agerar de golvdammsugare i jourhemmet, och tackar aldrig nej till till en bit mat, eller vad för gott man nu kan hitta. Hon kan grundläggande kommandon, men ibland tar den valpiga uppspeltheten överhanden och att då klara av sitta still och vänta på maten som serveras, blir en tuff uppgift för denna goa unga dam. Hon är ju inte så gammal än, så sprallighet får man ha i beaktande.


Ny film på Canela 23 december 2020