~ Cholo ~

Kön: Hanhund
Född: 4 mars 2020
Väntat sedan: 24/12 2020
Ras: American Staffordshire Terrier
Mankhöjd: 50 cm
Vikt: 28 kg
Fungerar med katt: Troligen inte
Fungerar med barn::Ja
Organisation: Protectora de Animales Málaga
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Cholo har nu fått växa upp på sheltret och har inte haft något annat är otur i livet,

Cholo hade en ägare sedan innan och växte upp i ett hus med människor, mem det var varken ett hem eller en familj. När han var endast 7-8 månader gammal lämnade de in honom på sheltret.

I sheltret har han utvecklats till en otroligt vacker och duktig unghund. Han är väldigt lekfull och aktiv. Han älskar att leka med bollar, att få springa och studsa efter dem är lycka i livet just nu. Han älskar alla former av utomhusaktiviteter, att få gå på långa promenader och få utforska. Han är som sagt en ung energisk hund och behöver engagemang och träning så han får spendera den energin. Det visar sig bland annat i form av att han drar mycket i kopplet, då han inte kan få den tid han behöver för att tömma sin överskottsenergi på shelret och blir överspelt när han väl får komma ut.

Han är väldigt sällskaplig med andra hundar, trots att han inte verkar vilja leka med dem så har han bott med en tik utan problem och älskar att få gå ut och gå bredvid andra hundar. När han har blivit presenterad för andra hundar på promenader har han varit trygg och lugn och lagt sig på magen medan de har nosat. På promenaden ville han gärna ge lite pussar på de andra hundarna här och där. Då han är en unghund och en aning framfusig mot dem senare så har de andra hundarna sagt ifrån – en äldre dominant hane sa ifrån lite hårdare mot Cholo, och hans enda svar var att skälla lite i klagomål och vände sig om för att ignorera den dominanta hanen. Han hade ett föredömligt uppförande och de kunde inte vara mer stolta.

När han har blivit testad med katter så har han blivit väldigt uppspelt, därav tror vi inte han är kompatibel att leva med dem om han tror att de är leksaker man kan jaga och vara hård mot. Även om han förmodligen inte menar något illa, så finns det katt i hemmet bör detta tas i åtanke att han kan behöva mycket träning om det ens går överhuvudtaget.

Han är en otroligt fin och vänlig ung kille, som kan ta att man säger ifrån och lyssnar. Vad Cholo önskar mest av allt på hela jorden är att få en alldeles egen familj, få springa runt och leka i en lugn miljö och bli bortskämd med mycket gos och kärlek.

I sällsynta fall har Cholo haft en hälta på vänster framben, och höger bakben. Veterinären på sheltret har tagit en röntgen på honom och det enda man har kunnat se är att skenbenet ännu inte har förbenats. Han verkar inte ha några som helst problem med detta och det är något som borde gå till sig med åldern.

Cholo behöver en aktiv familj då han är en hund med mycket energi. Någon som kan räkna med honom i planer på äventyr och träning, och se honom som den perfekta äventyrskompanjonen!

Är du intresserad att adoptera Cholo? Välkommen att skicka in en intresseanmälan!