Clara HAR FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: tik
Född: dec -17
Mankhöjd: ca 55 cm
Vikt: 28 kg
Ras:
Bakgrund: upphittad
Shelter: Triple A

Clara hittades övergiven tillsammans med tiken Kira på vägen till Malaga. En person lämnade in båda hundarna på perreran där och meddelade oss detta samt bad om hjälp för hundarna. Någon ägare hördes aldrig av och därmed var det fritt fram för perreran att sälja eller avliva, vilket är godtyckligt för dem, båda hundarna. Så för att säkra för hundarna behövde de flyttas. Vi fick tack och lov hjälp 14 december förra året av Triple A i Marbella som nu ger hundarna logi och förbereder dem för sverigeresa.

Clara är vänlig och trevlig men vek och kan uppvisa en osäkerhet i vissa situationer som är främmande för henne. Hon har troligen blivit slagen och illa behandlad och skrämd av barn. Vi tror därför det är bäst för Clara att bo i en trygg familj med lugn atmosfär men som gillar att sysselsätta sin hund. Det bör vara utan små barn, äldre hundvana tonåringar borde däremot gå bra.
Clara är ju en ung tjej och aktiveringar av olika slag uppskattas. Hon älskar att busa och leka med andra hundar. I skogen använder hon gärna sin nos och blir ivrig om hon får upp ett spår. Hon är stark i kopplet då så hon behöver tränas på det och inkallningsträning är ett måste om man vill ha henne lös. I träningshallen och andra liknande platser är hon mycket hörsam och villig att lyda även om det är andra störningar där. Mycket mjuka träningsmetoder rekommenderas eftersom Clara är undergiven.
Från Spanien