☆ Dandy – Adopterad i Spanien

~ Dandy ~

Kön: Hanhund
Född: December 2018
Väntat sedan: 5 december 2020
Ras: Blandras
Mankhöjd: 39 cm
Vikt: 10 kg
Fungerar med katt: Ja
Fungerar med barn::Ja
Organisation: Protectora de Animales Málaga
Adoptionsavgift: 5500 SEK
Särskilda behov: Dandy är blind

Fina lilla Dandy, vad har du fått utstå?

Dandy är en mycket vänlig, rar och tystlåten hund. Han älskar att få uppmärksamhet och bli bortskämd med klappar och smekningar. Men hans funktionshinder gör det svårare för honom än för andra hundar och detta påverkar förstås också rent praktiskt på flera sätt för den som vill ta hand om honom.

Dandy är blind på båda ögonen och han kommer inte att få synen tillbaka. Man vet inte om han är född med detta funktionshinder eller om han är ett oskyldigt offer för människans grymhet. Blindheten kan också bero på att han satt länge bunden ensam vid gatan utan att kunna fly från de starka medel som sprutades ut i staden under den första tiden av pandemin och som säkert nådde fram till hunden. Varför han satt bunden där utan att någon hämtade honom kan t ex bero på att ägaren dött och  släktingarna inte ville ta hand om honom men önskade att någon skulle hitta hunden och ta hand om honom. Sheltret fick en påringning och räddade honom och dagen efter fick han vila upp sig i ett tryggt fosterhem där han fortfarande bor. Fina Dandy, så ung men har redan fått möta ondska och likgiltighet.

Dandy älskar att få gå på lugna promenader – han tycker inte om att springa eftersom han inte ser något – och kopplet gör honom trygg. Det här är en gladlynt kille som gillar sällskap och närhet. Han är en ung och frisk hund som vill njuta av livet och kan bli en glädjespridare i ditt hem.

Dandy älskar våra barn och att få närhet och kramar. Han är absolut inte blyg men självklart kan man inte kasta sig över honom plötsligt utan man måste förvarna med ett ord att man närmar sig.

Dandy har blivit mycket lugnare allt successivt med sin separationsångest, han gör framsteg varje dag. I ett stabilt och tryggt hem, där man inte möblerar om eller har för många grejer liggande överallt, kan han åter finna sin trygghet och familjen har stor förståelse för hans problem och oro.

Är du intresserad att adoptera Dandy? Välkommen att skicka in en intresseanmälan!