Dante HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: 2015
Mankhöjd: 55-56 cm
Vikt:
Ras: renrasig golden retriever
Bakgrund: bor i familj
Organisation: privat
Adoptionsavgift: 6900 sek

Dante är en mycket vänlig och trevlig hund. Han gillar att vara med människor och umgås fint i stora sällskap. Att få kel och klappar uppskattar han. Dante leker problemfritt med andra hundar. Katter går lika bra och även barn – han är en riktig familjehund, go och social – men möjligen att vi ska undvika alltför små barn då han inte är van vid dem.

Dante är en livsglad hund och han älskar mycket här i världen. Åka bil är roligt, leka med “brorsan” (den andra hunden i hemmet) är roligt, och att bada är ännu roligare; han slänger sig ut i sjön så det plaskar. Däremot undviker han vattenpölar och leriga diken, ja ni ser vilken perfekt hund. Han går jättefint i koppel.

Dante är en snart 5-årig okastrerad svenskfödd golden med papper från uppfödaren. Nuvarande familj köpte Dante av ett ungt par för fyra år sedan.

Dante har haft en känslig mage och familjen har provat olika dyra hundfoder men hunden fick hela tiden problem. Också då han en gång fick pastarester – diarre blev resultatet och familjen funderade på om gluten kunde vara boven i det hela. Av en händelse provade de Lamm & Ris Best in Show och det gick bra! Dante mådde bara fint av det. Inget dyrt foder och det blev mitt i prick och vem ändrar på ett fungerande koncept? Givetvis kan man låta en veterinär undersöka magen och ta reda på om det finns allergier men just nu mår Dante i alla fall bra.

Dante har en ovana eller kanske ett tecken på separationsångest. Han skäller, trots brorsans sällskap, när husse och matte åker hemifrån och han skäller förstås när de kommer hem, av iver och glädje antagligen. Däremot vet de inte om han skäller hela tiden och det finns inga grannar som kan höra det. Dante har hundpassning när familjen jobbar och de lämnar bara hundarna ensamma om de ska åka och handla eller liknande.
Nu ska familjen flytta in till staden och bo i lägenhet och har valt att omplacera Dante. Vi söker därför ett hem för Dante på landet eller villa med grannar som inte är så känsliga för hundskall. Om nu Dante är så skällig när han är ensam så tror vi att en erfaren ägare kan handskas med detta problem med guidning av en hundpsykolog eller kunnig instruktör. Kommer man underfund med vad skällandet grundas på så kan man rikta in träningen utifrån detta. Vi söker alltså en familj där hundintresset är stort och det finns mycket tid att ägna åt Dante. En familj där någon är hemma mycket prioriteras.