Decemberprofilen Cris på El Refugio de Leo

MÅNADENS PROFIL ÄR CRISTINA MERCADO DIAZ

Cris, en eldsjäl på Refugio de Leo som vi har inte känt henne länge eftersom vårt samarbete började i år. Därför får hon berätta om sig själv:
” Jag heter Cristina Mercado Diaz. Jag arbetar på ett elföretag och jag är, trots min allergi och astma mot kattdjur, ”mamma” till tre vackra katter Mino, Caty och Tofu.

Den 8:e januari i år skrev jag ett brev till El Refugo de Leo och frågade om jag kunde hjälpa dem vid behov, detta trots min rädsla för att se övergivna och skadade djur. Jag fick svar från dem samma dag och den 9:e januari, alltså dagen efter mitt brev, besökte jag för första gången sheltret och alla hundarna.

Cris & Plio

Min första överraskning var glädjen alla hundarna visade mig, ett sådant härligt välkomnande med pussar och svansviftanden, som om de redan kände mig. Den andra överraskningen, och som är det som verkligen har motiverat mig att fortsätta, var det fina mottagande jag fick av Lourdes, som är ordförande här. Hon presenterade mig för personalen och erbjöd mig att arbetar med det jag kände mig mest bekväm med.

Bus med Nero

Sedan den dagen går jag eftermiddagspromenader med hundarna och jag har upptäckt (vilket jag alltid berättar för nya volontärer) att trots sorgen det kan bli att se dessa hundar utan familjer och hem, så är de helt fokuserade på att få komma ut och gå. Detta är rutin och en stund på dagen som är viktig och rolig för hundarna och det är detta vi måste ta med oss. När man inser detta så förstår man hur stor insats det är och hur mycket det betyder för hundarna.


Ibland får Cris rycka in och flaskmata de allra minsta

Vartefter dagarna har gått, och eftersom vi är så få volontärer, så hjälper jag också till med allt annat jag kan, t ex det sociala nätverket, besök hos veterinären, foton för att presentera hundarna på hemsidan m m. Som jag sade så gav Lourdes mig total frihet och hon har litat på mig från första stund. Vi har ett mycket bra samarbete och hon gör mig också delaktiga i alla beslut som måste tas.

Jag har arbetat på sheltret nästan ett år nu och jag kan inte föreställa mig en dag utan hundarna. För oss är de våra djur och vi både lider och glädjes åt med dem. Jag älskar dem alla och detta arbete är något jag känt behov av att få göra under lång tid och nu får göra. Jag har bara goda ord att säga om Lourdes och hennes hem för hundarna.”

ADA-hundars Alexandra har besökt El Refugio de Leo många gånger och har träffat och lärt känna Cris som hon kallas. Cris och hennes tre katter. Tofu är den vitgrå, Cary den orangea och Mini har orangecreme-färg.

ADAs Alexandra berättar att den här kvinnan är en av de mest fantastiska människor hon lärt känna. Cris är guld värd och en av de största anledningarna till att Alexandra känner sådan glädje när hon besöker El refugio de Leo. Googleöversättningar håller igång deras relation och trots att de bara kan lite engelska respektive spanska så får Alexandra följa med Cris överallt; veterinärbesök, på restauranger m m. Alex säger att Cris är en underbar vän som hon aldrig hade fått träffa om det inte vore för ADA-hundar.