♂ Digger

~ Digger ~

Kön: Hanhund
Född: 2016
Väntat sedan: Hösten 2020
Ras: Blandras (Schäfer/Siberian Husky-mix)
Mankhöjd: 65 cm
Vikt: – kg
Fungerar med katt: Okänt
Fungerar med barn: Okänt
Organisation: Svensk omplacering pga vanvård
Adoptionsavgift: Enligt överenskommelse

Digger kommer från Sverige och har farit illa i livet…

Jourmatte Karin berättar hur allt började:

Jag har inte så mycket bakgrundsinformation om Digger mer än det jag lyckats få fram. Jag vet att han har flyttat mellan otaliga hem. Det senaste hem han bodde i var hos en kvinna som verkade fara med osanning om hunden men tydligen ska Digger ha blivit stulen en gång. Kvinnan vågade inte gå ut med honom för han var så stark. Hon bodde extremt trångt och Digger blev naturligtvis väldigt understimulerad av att inte få sysselsättning ens inomhus.

Jag hade sett Digger i annonser flera gånger de senaste månaderna och ville bara kolla till honom så jag besökte hemmet. Det var inte meningen att jag skulle skaffa en till hund, men efter det jag chockades att se så kunde jag bara inte lämna kvar honom hos den kvinnan, så han fick följa med mig.

Jag grät på vägen hem; han var utmärglad, det fanns inte en muskel kvar på honom och han orkade inte ens gå ordentligt. Bakbenen kunde inte bära upp kroppen så de stod ut åt båda sidorna och efter bara en kort promenad skakade han av utmattning. Han hämtade sig tack och lov ganska fort och visade vilken energi som fanns i hans kropp. Det fanns extremt mycket “go” i honom och han började lägga på sig och bygga muskler. Nu har han bott hos mig någon månad och  han börjar förstå att man kan jobba i ett team och att han inte behöver klara allt själv.

Trots den fina, vänliga killen han är så kan jag inte behålla honom. Han kräver betydligt mer än jag kan ge. Jag måste hitta ett passande hem till honom, någon med erfarenhet av en aktiv hund och bekant med huskyns lynne.

Jag vet inte om han är vaccinerad. Kvinnan som hade honom lovade att skicka handlingar bl a vaccinationsintyg men jag har inte fått något ännu.  Men hälsan idag är god, han verkar frisk men jag kan givetvis göra en veterinär-besiktning på honom vid intresserade. Digger är dock fortfarande tunn men blir allt bättre i hullet. Hans tänder är fina, något gula med lite beläggning men jag borstar dem samt ger plaque off och det går åt rätt håll, Vi har honom försäkrad i Folksam.

Han är en riktigt rolig hund, busig och positiv men med nerverna utanpå. Han blir rädd för allt och inget men återhämtar sig fort. Han är tyvärr skotträdd och blir troligen skrämd av nyårsraketer o dyl också. Digger är en mjuk hund och snäll i all hantering. Han bor idag ihop med en okastrerad hane och det fungerar jättebra, men han passar inte med alla hundar. Han har ett hjärta av guld men missförstår lätt vilket gör att han inte är så lämpad att bo med småbarn, men äldre barn skulle han säkert fungera fint med. Han tycker om allt och alla men katter jagar han gärna så det bör vara ett kattlöst hem.

Vad vi söker för Digger är ett hem med erfarenhet av aktiva hundar med särskilda behov, han behöver få hjälp med sitt självförtroende och att släppa sin rädsla. Digger har dessutom, som tidigare nämnts, mycket energi och behöver en aktiv människa eller familj som kan sysselsätta honom genom lek, träning och andra olika aktiviteter.

Är du det hem Digger söker? Han finns att besöka i jourhemmet i Askersund.  Kontakten med jourhemmet går via föreningen. Vi ber dig fylla i en intresseanmälan så hjälper vi dig vidare.