♂ Domingo – ADOPTERAD

~ Domingo ~

Domingo är go och kärleksfull och kommer att blomma ut när han får rätt förutsättningar. 

Vi tror att Domingo skulle må bäst på landet där han kan få sköna skogspromenader och gärna ha en inhängnad tomt att springa av sig på. Någon spännande aktivering där han får använda både kropp och knopp skulle säkerligen passa.

Domingo finns att besöka utanför Kalmar.

Kontaktperson

ann

Adoptionsavgift

5900 SEK

Kön

Hanhund

Född

maj 2019

Ras

Blandras

Mankhöjd

46 cm

Vikt

9 kg

Fungerar med katt

nej

Fungerar med hund

Ja, en vänlig kompis

Fungerar med barn

ja, tonåringar

Kommer från

el refugio de Leo

Om Domingo

Domingo är en hund med mycket humor som ser till att livet med honom aldrig är tråkigt.

Han är liten och går att leda ur situationer som han inte ännu behärskar, men allt handlar inte om träning. Om han får utlopp för sina rörelsebehov och spännande aktiviteter emellanåt, så minskar uppbyggd frustration och energi i kroppen, vilket hjälper honom att hantera andra utmaningar i livet mer harmoniskt.

Och ack så go och kärleksfull! Han gillar människor, gosar gärna! Han kan ha ett visst resursförsvar mot andra hundar när det gäller t.ex. matsituationer och noggrannhet kring sitt revir. Hans nya familj behöver se till att det blir en bra introduktion och han skulle nog gilla en hundkompis i hemmet. Han kan han bli vän med hundar i andra sammanhang också, om de har god kemi och respektfull kommunikation och introduceras rätt. 

Domingo är en stor hund i litet format som behöver en hundvan ägare som förstår hundtypens behov. Med en del energisk förföljande jakthund i genetiken så är hans kropp och knopp anpassad till att jaga med stor uthållighet och explosivitet. Man behöver förstå att hundar som är så välprogrammerade sen födseln, men inte får utlopp för något liknade, kan bli mycket uppfinningsrika. Det andra kallar “problem” är egentligen en “lösning”. Smarta hundar ger inte bara upp tanken på att få vara sig själv och den de är födda till att vara, med sina individuella behov, utan förstår att av stor respekt för sin personlighet, så får man hitta andra initiativrika sätt att få utlopp för starka behov. Det är därför “träning” av problem inte alltid är lösningen, utan tex berikning och aktivering. Hjälper man dem hitta -andra- sätt att få utlopp för sina medfödda behov, så brukar de “problematiska” lösningarna som hunden tvingats uppfinna själv, att minska.

Information från sheltret:

Denna lilla kille hittades vandrandes ensam längst en högtrafikerad motorväg. Det tog flera insatser med många volontärer för att tillslut kunna fånga in honom då han flydde från alla och var svår att komma nära. Han var i väldigt dåligt skick när han kom in till hundhemmet, utsvulten och sliten. Men efter bara några dagar i sheltret började han blomstra och hans personlighet tittade fram snabbt.

Är du det hem Domingo söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.