~ donna ~

Möt fantastiska Donna! Har du god hundvana sedan innan och vill lära dig ännu mer är Donna hunden för dig.

Donna är uppmärksam, läraktig och nyfiken på det mesta men också beroende av lugn och trygg guidning för att fortsätta utvecklas i rätt riktning.

Viktigt information

Podencon är en jagande, vinthundslik urhund. I Spanien hålls de fortfarande som arbetande hundar, främst för ”hetsjakt” på kanin. De jagar självständigt och instinkten är mycket djupt rotad.

Podencon är en underbart vänlig och lojal familjehund som bara bör släppas lös på säkert inhägnat område.

Donna finns att besöka utanför Stockholm.

Adoptionsavgift

7900 SEK

Kön

Tik

Född

juni 2021

Ras

Podenco

Mankhöjd

56 cm

Vikt

19 kg

Fungerar med katt

ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

KOMMER FRÅN SPANIEN, BOR NU I SVERIGE

Om Donna

Donna var inte ens ett år gammal när hon kom till hundhemmet i Spanien. Utöver att hon rörde sig nära en trafikerad väg i flera dagar innan hon slutligen kunde fångas in och föras i säkerhet vet vi inget om hennes bakgrund. Då Donna är en podenco-mix och saknade chipmärkning är det troligast att hon rymt från eller dumpats av någon av alla jägare i området. Det är snarare regel än undantag att dessa hundar förvaras uppbundna eller i lada/hundgård i väntan på en mycket kort jaktsäsong då de äntligen får komma ut. Donnas värld var under uppväxten sannolikt väldigt liten, med många hundkompisar men desto mindre mänsklig kontakt. Väl på hundhemmet blommade Donna med tiden dock ut till en glad och social hund som sökte sig till både människor och hundar för umgänge och lek.

Donna adopterades och kom till Sverige sommaren 2023. Under den första sårbara anpassningstiden blev Donna och ett äldre barn i familjen dessvärre rädda för varandra, läget blev så låst att familjen tvingades ta beslutet att Donna behövde omplaceras. Sedan dess har Donna bott i ett fantastiskt jourhem där hon råter blivit den glada och sociala tjej hon var på hundhemmet.

Jourhemmet beskriver Donna som en otroligt snäll vovve som blir osäker i nya och/eller rörigare miljöer. Hon är kärleksfull och ömhetstörstande inomhus, utomhus visar sig osäkerheten främst genom att hon blir “tittig” och undvikande – inte aggressiv eller utagerande. Jourhemmets andra hundar har varit ovärderliga, Donna finner stort stöd i flocken utomhus och hon skulle behöva fortsätta bo med minst en annan hund. Att under ordnade former och i lugn takt träffa nya hundar har också gått fint. Donna har träffat hundvana lite äldre barn i jourhemmet, efter att först ha blivit respektfullt ignorerad av barnet i fråga gör Donna numer allt hon kan för att smöra sig till lite uppmärksamhet och en klapp.

Podenco som hon är har Donna minst en räv bakom varje öra som lär bjuda på underhållning till vardags, men det finns också andra gener i mixen som verkar ha bidragit till mer “will to please”. Donna skulle vara en väldigt kul träningskompis! Sammantaget är Donna en språksäker och välvillig liten hund, hon vill gärna vara till lags men behöver en lugn och trygg ledare för att verkligen komma till sin rätt. Den som kan ge henne detta, en hundkompis och allra helst en lugn omgivande miljö kommer att få mängder av kärlek, samarbetsvilja och beundran tillbaka!

Vill du adoptera Donna?
Gör din intresseanmälan här nedan.