Dori HAR FÅTT ETT HEM

Kön: tik
Född: september 2018
Mankhöjd: 48 cm
Vikt: ca 17 kg
Ras: podenco
Bakgrund: räddad från jägare
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 5900 sek
Särskilda behov: Dori är rädd

Dori är ett av många offer som varje år blir övergivna av jägare efter jaktsäsongen eftersom de inte visat tillräcklig förmåga att jaga. Hundarna ratas efter en uppväxt som ofta är förfärlig, de lever kedjade, får dåligt med mat och ingen social bekräftelse. De med dålig jaktinstinkt antingen hängs i ett träd eller  släpps ut vind för våg att klara sig bäst de kan.

Dori blev en skygg hund, hon hade aldrig fått något gott utav sin uppväxt. Men hungern drev henne ändå till en plats där en familj lade ut mat åt henne. Tyvärr kunde inte familjen ge henne ett hem utan kontaktade GPAR om hjälpt för Dori. 28 maj 2020 fångades tiken in och fick komma till sheltret.

Dori fungerar utmärkt med andra hundar. Med dem känner hon sig trygg. Mäniskor och barn är hon fortfarande rädd för men hon tar små positiva steg i sin utveckling. Hon är alltid vänlig, lite nyfiken och vill så gärna. Vi kommer att uppdatera om Doris framsteg här. Det hem vi söker ska naturligtvis vara ett erfaret och stabilt hem som använder mjuka metoder i sin träning. Dori kan behöva tid på sig att “landa” så tålamod hos familjen är ett måste.