Doris HAR FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: tik
Född: 4 dec 2012
Mankhöjd:
Vikt: drygt 3,5 kg
Ras: papillon
Bakgrund: svenskfödd familjehund

Doris är en charmig papillon med fin stamtavla och köpt hos en välkänd uppfödare när hon var valp.  Doris väger strax under 4 kg så det är verkligen en nätt liten tjej.

Doris är lättsam, pigg och glad och hon älskar att vara i centrum, få sitta i knä och bli klappad eller hänga med äventyr. Hon har inga problem med andra hundar. Möjligen kan hon ibland vara lite kavat vid första mötet med andra hundar men det är bara att säga till henne så lyder hon.

Doris gör vad som helst för lite godis. Hon är tränad lite i agility och älskar det. Doris har inga problem med främmande människor. Hon går gärna fram och hälsar. Någon gång kan hon vara lite “blyglarvig” men det är inget som lite godis kan ändra på. Efter det är de bästa vänner.

Doris är inte på något vis dum mot  barn – hon bor nu i en småbarnsfamilj – men hon tycker de är jobbiga. Hon har aldrig morrat eller bitit mot något barn men hon visar väldigt tydligt med kroppsspråket att hon inte tycker det är så roligt. Därför söker vi en familj som inte har småbarn men också ett nytt hem för att nuvarande ägarna har många hundar men tidsbrist och de tycker att Doris är värd mer uppmärksamhet än de kan ge.  Därför är det av största vikt att det inte är en heltidsarbetande familj hon flyttar till utan gärna någon/några äldre med tid till övers till en liten hund som gärna vill sova i sängen och vara med i TV-soffan och mysa.

Doris har inga problem att vara ensam hemma. Hon är lite skällig av sig men lyssnar om man säger åt henne.

På de nedersta fotona är Doris päls nedklippt p g a hettan men utväxt är det en rejäl päls så en ny familj bör vara medveten om att det krävs pälsvård.